hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone SE 4’te OLED ekran olacak

    iPhone SE 4’te OLED ekran olacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple, ana iPhone serisinde OLED ekrana geçiş yapmıştı. Şimdi aynı durum iPhone SE 4 için de geçerli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nikkei’nin fırından çıkmış taze raporu iPhone SE 4 ‘te OLED ekran kullanılacağını belirtti. Zaten yeni nesil iPhone SE’de OLED ekranın olacağı daha önce sayısını unuttuğumuz söylentilerde birçok kez dile getirilmişti. Böylece Apple’ın LCD panele sahip iPhone modeli de olmayacak. Bu durum Japan Display ve Sharp’a zarar verebilir. Çünkü bu iki üretici LCD tedarik ediyor, OLED panel üretmiyor. Sadece Japan Display, Apple Watch için küçük OLED’ler sağlıyor.

    İddia edilenlere göre iPhone SE 4’ün OLED ekranını Çinli BOE ve LG Display üstlendi. Şu anda Samsung, iPhone’lar için gerekli OLED panellerin yarısını üretiyor. LG’nin %30’luk payı varken, BOE de kalan %20’lik kısmı oluşturuyor.

    Bu arada iPhone SE 4’nin muhtemel özellikleri şu şekilde olacak:

    -iPhone 14’e benzer tasarım
    -6.1 inç’lik OLED ekran
    -A18 yongaseti
    -Face ID
    -USB-C portu
    -Eylem düğmesi
    -Apple tasarımı 5G modem çipi
    -48 MP’lik tek ana kamera
    -8 GB RAM
    -Apple Intelligence desteği

    Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar 4. nesil iPhone SE’nin standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ifade ediyor. iPhone 16 serisinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme daha olacak. Fotoğraf ve video çekmeyi kolaylaştıran Capture tuşu, iPhone SE 4’te bulunmayacak. Telefonun 500 dolar altında fiyatla çıkması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow