hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone SE 4 için yeni söylentiler var

    iPhone SE 4 için yeni söylentiler var
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Çin medyasında yer alan habere göre iPhone SE 4 ‘te standart iPhone 16’larda da kullanılacak olan A18 yongaseti ve 8 GB RAM yer alacak.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynaklar cihazın Apple Intelligence desteğine de sahip olacağını ifade etti. Kısa süre önce Bloomberg yayınladığı raporda iPhone SE 4’te Apple Intelligence’ın olacağını, telefonun 2025 başlarında piyasaya sürüleceğini belirtmişti. Farklı kaynaklardan gelen iki rapor yapay zeka özellikleri konusunda birbirini doğruluyor. Yeni iPhone SE’nin 500 dolar altında fiyatla çıkacağına yönelik tahminler var. Özetle telefon Apple Intelligence’a ulaşmanın en ucuz yolu olacak görünüyor.

    Apple, iPhone 14’e kadar iPhone modellerinde en yeni işlemisini kullanırdı. Cupertino’lu firma iPhone 14 serisinden bu yana standart iPhone’larda bir önceki serinin en üst düzey işlemcisini kullanırken, üst seviye Pro modellerinde de yeni yongaya yer veriyordu. Bu seneki fark önceki nesil yonganın kullanılmasıyla değil, yeni nesil işlemciyle olacak görünüyor. Standart iPhone 16’larda A18, Pro modellerinde de A18 Pro yer alacak. Apple A18 daha az GPU çekirdeğine, A18 Pro da daha fazla GPU çekirdeğine sahip olabilir. Tabii ki teknik olarak nasıl bir fark olacağını bilemiyoruz. Sadece bir tahminde bulunabiliriz.

    A18 yongaları TSMC’nin 3 nm süreciyle (N3E) üretilecek. 2 nm’lik işlemcileri ise 2026’dan önce göremeyeceğiz. TSMC’nin 2025’te 2 nm süreciyle seri üretime başlayacağı ve iPhone 17‘lere güç verecek olan A19 çipinin de 2 nm olacağı söyleniyordu. Weibo’da ‘Mobil çip uzmanı’ nickli kullanıcı bu haberlerin saçma olduğunu belirtti ve medyanın insanları yanlış yönlendirdiğini açıkladı. Mobil çip uzmanına göre iPhone 17 serisinde 3 nm üretilmiş yongaseti kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow