hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone SE 4 dengeleri değiştirecek

    iPhone SE 4 dengeleri değiştirecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Morgan Stanley analistleri daha önce yayınladığı raporda iPhone 16 siparişlerinin azaldığını ve Apple’ın kesintiye gittiğini belirtmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fakat Morgan Stanley yeni raporunda bu söylemlerini değiştirdi, hatta işin içeriğine iPhone SE 4 ve Apple Intelligence’ı kattı. Yeni rapora göre iPhone 16’ların teslimat süreleri iPhone 15 ailesine kıyasla daha kısa ve iPhone 16 Pro’lar daha iyi satışa performansına sahip görünüyor.

    Apple satılan veya üretilen iPhone’ların sayısı hakkında herhangi bilgi yayınlamaz. Morgan Stanley ve diğer kaynaklardan gelen raporlar teslimat sürelerine dayanıyor. iPhone 16’ların daha kısa teslimat süresine sahip olması, daha iyi tedarik koşullarının olduğunu da ortaya koyuyor.

    Morgan Stanley analistleri iPhone 16’lar dışında iPhone SE 4’e oldukça dikkat çekti. Analistler iPhone SE 4’ün Apple Intelligence desteği olmayan ve yüksek fiyata sahip çoğu eski iPhone modelinden daha cazip fiyat etiketiyle çıkacağını söylüyor.

    Raporda konuyla ilgili olarak şu ifade yer alıyor: “iPhone SE 4 kilit bir oyuncu olabilir. Fiyatıyla Apple Intelligence’a daha ucuz yolla ulaşmak isteyen tüketiciler için alternatif olabilir. Bu durum Apple Intelligence’ın kullanımını ve yaygınlığını da etkileyecektir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler daha önce 4. nesil iPhone SE’nin 15 milyon üretileceğini öngörmüştü. Yeni raporda üretim tahminini 15 – 20 milyon arasında olacağını belirtiyorlar.

    Her ne kadar bazı kaynaklarda Apple Intelligence’ın iPhone SE 4’te olmayacağı söylense de, yeni iPad mini’nin duyurusuyla birlikte bu iddialar ortadan kalktı. Apple bugün tanıttığı iPad mini 7’nin Apple Intelligence ve yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını söyledi.

    Teknoloji devi yapay zekayı her ürününe getirmek ve yaymak istiyor. Böyle bir durumda yeni iPhone SE’nin Apple Intelligence olmadan satışa çıkması tezat olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow