hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'un kamera performansı

    iPhone 7 ve iPhone 7 Plusun kamera performansı
    expand

    Akıllı telefon dünyanın en yeni isimleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamerası ile bu galerimizin konuğu. İşte yeni amiral gemisinin kamerasına ait en önemli detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple, 7 Eylül tarihinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini duyurdu. Tamamen yenilenen bir kameraya sahip olan iPhone 7 ailesinde heyecan verici gelişmeler var. Galerimizin konusu iPhone 7 kamerasına ait bu detaylar. Genel itibariyle iPhone serisine baktığımızda iPhone 7 ailesinde en çok geliştirilen özelliğin kamera olduğunu görüyoruz. Tanıtım sırasında da en çok kameraya vakit ayrıldı.

    Çift kameralı teknolojiye geçen Apple, yeni sensör boyutu, yazılımsal özellikleri ve yeni lens yapısıyla artık akıllı telefon dünyasının en iddialı kameralarından birine sahip. Apple'ın sunum içerisinde "dünyanın en iyi akıllı telefon kamerası" demesinin sebebi tam olarak bu. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin kamera özelliklerini, cihazın objektifiyle çekilmiş fotoğraflar birlikte ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamera özellikleri

    iphone-7-kamerasi-10

    İlk olarak genel özelliklerden bahsedelim. Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde 1/3 sensör boyutuna sahip f/1.8 diyafram değeriyle 12 MP çözünürlüğünde geniş açılı bir kamera yer alıyor. Yeni kamera düşük ışık koşullarında şimdiye kadarki en iyi kamera deneyimini sunmayı vaad ediyor. Kameranın yanında yeni dörtlü LED flaş bulunuyor. Yeni flaş sistemi eskisine oranla %50 daha parlak. OIS yani optik görüntü sabitleme özelliği de her iki cihazda kullanılıyor. Bu sistem sayesinde çok daha net ve titreşimsiz görüntüler yakalanabiliyor. Ancak önemli bir fark var. O fark iPhone 7 Plus modelinde karşımıza çıkıyor. iPhone 7 Plus modelinde standart kamera lensinin hemen yanında telefoto lens olarak adlandırılan ikinci bir lens yer alıyor.

    1080p çözünürlükte 60 kare/saniye, 4K çözünürlükte 30 kare/saniye, 720p çözünürlükte 240 kare/saniye hızlı çekim modları ve Live Photo özellikleri konusunda iPhone 6s ailesinden bir fark yok. Daha çok kamera teknolojisi üzerinde durulmuş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iphone-7-kamerasi-9

    2. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamera özellikleri

    Telefoto lens olarak adlandırılan ikinci lensin birden fazla görevi var. İlki fotoğrafa derinlik hissi kazandırması. Bu sayede özellikle portre çekimlerde veya spesifik bir nesnenin fotoğrafını çekerken çok daha yüksek kesinlik elde edilebilecek. Arkaplanın bulanıklaştırılması da otomatik olarak yapılacak. İkinci lensin bir diğer katkısı ise optik yakınlaştırma sunabilmesi. iPhone 7 Plus kamerası, tıpkı profesyonel fotoğraf makinelerinin objektifi gibi fiziksel olarak telefonun içerisinde hareket edebiliyor. Bu sayede 2x optik yakınlaştırma, 10x'e kadar ise dijital yakınlaştırma mümkün oluyor. Videolarda ise 6x yakınlaştırma sunuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iphone-7-kamerasi-8

    Ön kameraya geldiğimizde çözünürlük artışı haricinde bir fark yok. Apple, özçekim yani ön kamerayı FaceTime kamerası olarak adlandırıyor. iPhone 6s ailesinde 5 MP olan ön kamera artık 7 MP olarak karşımıza çıkıyor. Ön kameranın diyafram değeri ise f/2.2 olarak karşımıza çıkıyor. Retina Flash yani telefonun ekranını ön tarafta flaş olarak kullanma özelliği de korunmuş. Renklerin daha canlı olduğu vurgulanıyor. Daha canlı renkler konusunda hem ön hem de arka kamera geliştirilmiş. Yayınlanan fotoğraflarda buna vurgu yapılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iphone-7-kamerasi-7

    3. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamera özellikleri

    iphone-7-kamerasi-6

    Yeni lens ve sensör teknolojisi haricinde Apple'ın bu kadar iddialı olmasını sağlayan bir diğer etken ISP adı verilen yeni bir teknoloji. ISP teknolojisi, Apple A10 yongası içerisine yerleştirilen yeni bir sistem. Apple'ın iddiasına göre bu yeni yonga, fotoğraf ve videonun yükünü işlemcinin üzerinden alıyor. Bu sayede kamera açış hızı başta olmak üzere, kamerayla ilgili her işlem çok daha hızlı oluyor. ISP teknolojisinin 100 milyondan fazla işlem yaparak çekilen fotoğraf ve videoları işlediği belirtilmiş.

    iphone-7-kamerasi-5

    4. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamera özellikleri

    iphone-7-kamerasi-4

    Geliştirilen tüm bu yeni teknolojiler sayesinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kameraları düşük ışık koşullarında çok daha iddialı olacak. Yeni sensör %50 daha fazla ışık alabiliyor. Bu sebeple ortam ışığı az olduğu anlarda bile keskin fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. iPhone 7 kamerasıyla çekilmiş fotoğraflardan bunun örneğini görebiliyoruz. Uzun zamandır yapıldığı gibi Apple, çözünürlüğü artırmak yerine sensörü büyüterek fotoğraf kalitesini artırmayı başarmış.

    iphone-7-kamerasi-3

    5. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kamera özellikleri

    iphone-7-kamerasi-1

    iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin kameraları yeni ISP teknolojisi sayesinde iPhone 6s ailesinin kamerasına göre %60 daha hızlı çalışıyor ve %30 daha az pil tüketiyor. Telefonun bir fotoğrafın çekimi ve kaydedilmesi için harcadığı süre sadece 25 ms. Ki bu son derece hızlı bir süre.

    iphone-7-kamerasi-2

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow