hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone 16 sızıntıları bitmek bilmiyor

    iPhone 16 sızıntıları bitmek bilmiyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Daha önce standart ve Pro modellerin tasarımını ve kılıflarını gösteren görseller paylaşılmıştı. Şimdi sağlam bir kaynaktan yeni bir sızıntı geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sızıntılar ve paylaştığı detaylarla haklı bir üne sahip olan Sonny Dickson, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus maketlerine ait fotoğraf yayınladı. Fotoğraf telefonların beyaz, siyah, mavi, yeşil ve pembe renk seçeneğiyle geleceğini gösteriyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo da daha önce yayınladığı raporda bu renklerin olacağını ileri sürmüştü. Sonny Dickson’ın sızıntısı, Kuo’nun raporunu doğruluyor.

    Yeni renkler Apple’ın standart iPhone 16 modellerinde biraz soluk ve daha az doygun renk paleti tercih ettiğini gösteriyor. Yine de gerçek telefonlar maketlere kıyasla farklılık gösterebilir. Hatırlatmak gerekirse iPhone 15 ve iPhone 15 Plus da mavi, pembe, sarı, yeşil ve siyah renk seçeneklerine sahip.

    Maketlere ait sızıntı fotoğraf arka kameradaki değişikliği de gösteriyor. iPhone 13’ten bu yana standart modellerde arka kamera çapraz dizilimdeydi. Fakat yeni iPhone’larda kamera dikey olarak hap şeklinde alanın içinde bulunuyor. Flaş ise hap alanın dışında kalıyor. Sızıntılardan önce bu durum birkaç kere raporlanmıştı. Gerek Sonny Dickson’ın yeni paylaşımı gerekse eski sızıntılar kameradaki değişikliği bir kere daha doğrulamış oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sızıntıda ince bir detay daha var. Görsele dikkatli bakarsanız pembe renkli maketin kenarında güç tuşuyla birlikte başka bir düğmenin olduğunu göreceksiniz. Bu tuşa Capture veya
    Türkçe adıyla yakalama tuşu deniyor. Tüm iPhone 16’larda olacak. Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow