hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iOS 18’in pili hızlı tükettiği iddia ediliyor

    iOS 18’in pili hızlı tükettiği iddia ediliyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Reddit, Apple destek forumları, MacRumors forumları, sosyal medya ve diğer topluluklarda bazı kullanıcılar iOS 18 ‘in şarjı kısa sürede yiyip bitirmesinden şikayetçi oldu. Bu problem herhangi bir modelle sınırlı değil. iPhone XS’ten iPhone 16 Pro’lara kadar çeşitli modellerde şarjın hızla tükenmesi sorunu var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şikayetçi olan kullanıcılar telefonlarını günde iki sefer şarj etmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Şimdilik herhangi bir çözüm yolu da yok. En son yükledikleri uygulamalardan şüphelenen bazı tüketiciler, bu uygulamaları silmesine rağmen şarjın yine kısa süre dayandığını belirtiyor.

    Diğer yandan iOS 18’i yükledikten sonra hiçbir sorunla karşılaşmadığını ifade eden, pilin ve genel olarak telefonun performansından memnun kaldığını söyleyen çok sayıda tüketici de var.

    Daha önceki büyük iOS güncellemelerinde de şarjın hızla azalması sorunu görülmüştü. Apple bu konuyu kısa sürede çözdü. Teknoloji devi yeni çıkaracağı güncellemelerle pil performansını toparlayacaktır.

    iOS 18.1 güncellemesinin de 28 Ekim’de veya bu tarihten kısa süre sonra yayınlanması bekleniyor. 18.1, Apple Intelligence’ın ilk özelliklerini içeriyor. iPhone 15 Pro’lar ve iPhone 16’lar 18.1 sürümünden sonra yapay zeka özelliklerine kavuşacak.

    Geçtiğimiz günlerde iPad mini 7 açıklandı. Yeni tablet de Apple Intelligence tarafından destekleniyor. Muhtemelen gelecek sene çıkacak olan iPhone SE 4’te de Apple Intelligence desteği olacak. iPhone SE 4’ün A18 yongası ve 8 GB RAM’le geleceği iddia ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow