hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Webit Kongresi başladı

    Webit Kongresi başladı
    expand

    Dijital teknoloji ve telekom sektör liderlerini aynı çatı altında toplayan, CNN TÜRK’ün sponsor olduğu Webit Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

    Kongrenin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Russev, açılışta yaptığı konuşmada, Webit kongresine katılanların beklentilerini karşılama doğrultusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek bu doğrultuda binlerce e-posta atıldığını ve saatlerce yolculuk yaptığını söyledi.

    İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Russev, "Bu muhteşem şehrin Webit Kongresi'ne ev sahipliği yapması bizim fikrimizdi ve siz tabii ki buraya hayallerinizi ve işinizi büyütmek için geliyosunuz" dedi.

    İstanbul'un jeopolitik konumunun önemine dikkati çeken Russev, kentin küresel dijital teknoloji ve telekom sektörlerinin geleceğini tartışma açısından çok iyi bir seçim olduğunu kaydetti.

    "Bizim ne sunduğumuz önemli"

    Kimler yer alacak?5'incisi düzenlenen ve rekor sayıda başvuru yapılan kongreye başvuruda bulunanlar arasında 103 ülkenin dijital teknoloji ve telekomünikasyon devlerinden çok sayıda üst düzey yönetici de yer alıyor.

    Kongre, 8 binden fazla katılımcı, 250 konuşmacı, 6 önemli etkinlik ve ticaret fuarına ev sahipliği yapıyor.

    Yandex, IBM, Google, Facebook, Spotify, Aol, Unilever'den açılış konuşmaları, OMD, Vivaki, MediaCom, Acer, Nokia, Lenovo, MasterCard'dan sohbetler, BBC, TechCrunch, Mashable, Mediabrands, Havas, PayPal, Gemius, Qualcomm ile tartışma panelleri, Blackberry, IBM, PayPal ile uygulama geliştiricileri çalıştayı ve daha birçok yaratıcı reklamcılık, pazarlama ve teknoloji gösterilerinin hepsi 2 gün boyunca kongrede yer alacak.

    Yandex Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Yalçındağ
    da, geçmiş yıllarda insanların dijital ekosistemde "pasif izleyiciler" konumunda olmasına rağmen bunun son yıllarda değiştiğini söyledi.

    İnsanların dijital ekosistemin aktif yaratıcıları olduğunu aktaran Yalçındağ, "İnsanlar gerçekten güçlü. Bizi motive etmeleri için her güce sahipler. Dijital dünyayı yönetenler de insanlar" değerlendirmesinde bulundu.

    Yalçındağ, şöyle devam etti:

    "Hepimiz insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. İçerik için 'aç' olan insanlara ve bu içeriği başkalarıyla paylaşmak isteyenlere...

    Bu noktada bizim onlara ne sunduğumuz önem kazanıyor. Çok farklı platformlar ve çok fazla bilgi var.

    Kişiler artık çok güçlü ve gün geçtikçe de online güç artıyor. İnsanlar her geçen gün daha çok dataya daha hızlı ulaşmak istiyor.

    Yenilikçi, yaratıcı ve dijital içerik büyüyor."

    "W
    eb sayfaları pazarlama aracı olarak ölüyor"

    IBM adına konuşan Brian Cheng ise, online dünyayla olan ilişkilere vurgu yaparak şunları dedi:

    "Yeni ilişkileri sadece müşterilerinizle kurmanız gerekmez. Çalışanlarınız sizin en büyük aktif değerlerinizdir.

    Web sayfaları artık bir pazarlama aracı olarak ölüyor. Bunun ötesine gidiyoruz. 'Amy Challenge' dediğimiz bir noktaya ilerliyoruz.

    Gerçek zamanlı ya da başka bir zaman diliminde, farklı aygıtlarla istediğin veriye anında ulaşmalısın."

    İnternet Reklam Bürosu (IAB Erurope) Başkan Yardımcısı Stephanie Hospital da, Webit Kongresi'nin Türkiye'nin dijital ekonomiyi hızlandırması ve güçlendirmesi açısından iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.


    Detaylı bilgiye "www.webitcongress.com" adresinden ulaşılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow