hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilinçli internet için 'Keşf@’ hareketi başladı

    Bilinçli internet için Keşf@’ hareketi başladı
    expand

    Google Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve İnternet Geliştirme Kurulu’nun desteğiyle hayata geçen 'Keşf@: Bilinçli İnternet Hareketi’ ile bilinçli internet kullanımının yaygınlaştırılması planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital dönüşümde bilinçli internet kullanımının önemi her geçen gün artarken,  Google Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve  İnternet Geliştirme Kurulu'nun desteği ile hayata geçen 'Keşf@: Bilinçli İnternet Hareketi’ ile Türkiye’nin dört bir yanında doğru araçlarla, güvenli ve bilinçli internet kullanımının yaygınlaşması planlanıyor. Proje kapsamında alanında uzman akademisyenlerden eğitim alan ve proje dahilinde 'Web Gezginleri' olarak adlandırılan toplum gönüllüsü gençler, ilk etapta dört ilde yaşları 13-15 yaş grubundaki öğrencilerine ulaşacak ve onlarla atölye çalışmaları yapacak.  Eğitimlerin ardından ‘Web gezginleri’, çevrelerine internet bilincini yaymak amacıyla kampanyalar düzenleyecek.

    BİLİNÇLİ KULLANICI KALİTELİ İÇERİK ÜRETİR

    Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıya İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez ve Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü Pelin Kuzey, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker ile Eş Başkan Mehru Öztürk Aygül ve TOG Genel Müdürü Yörük Kurtaran’ın yanısıra projede görev alacak gönüllü gençler katıldı.

    Genç neslin interneti her geçen gün daha etkin kullandığını ve bu dünyayı şekillendirdiklerini kaydeden Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez  “2 milyar internet kullanıcısının 2020 yılında 5 milyara ulaşması bekleniyor, kullanıcıların bu noktada da online dünyada karşılaşabilecekleri risklerin ve fırsatların  ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmaları gerekli, kullanıcı ne kadar bilinçli olursa kaliteli ve doğru içeriğe ulaşmak o kadar kolaylaşacak”dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ARTIK İNTERNET BİLGİSİ HAYAT BİLGİSİ DEMEK

    Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü Pelin Kuzey de internet ve sosyal platformların gençlere kendilerini ifade etme, eğitim ve sosyal  gelişim anlamında büyük fırsatlar sunduğunu belirterek şunları kaydetti: “21. yüzyılda artık internetteki  bilgi ve becerilerimiz aslında hayat bilgimiz anlamına geliyor. Offline dünyada çocuklarımızı eğitmek için yaptıklarımızın tümü online dünya için geçerli. Google olarak biz tüm kullanıcılarımızın özellikle çocuk ve gençlerin bu dünyada var olan fırsatları doğru kullanmaları konusunda gerekli bilgilere sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz.”

    Bu  amacın üç temel prensipte mümkün olabileceğini belirten Kuzey,  bilgi ile güçlendirme, eğitim ve koruma konularının önemine dikkat çekti ve gençlerin  aktif olduğu internette bilgi ve deneyimlerini geliştirmek ve çevreleri ile paylaşmalarına imkan tanımak amacı ile Kesf@ Bilinçli İnternet Hareketini başlattıklarını kaydetti.

    İNTERNET BİLİNCİNİ EL BİRLİĞİYLE YAYACAĞIZ

    Toplantıda bir konuşma yapan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren de bugün geniş bant internet abone sayısının 20 milyona ulaştığını belirterek, “Türkiye bilişim alanında son 10 yılda büyük mesafeler aldı. Geçmişte “yolumuz yok” diyen vatandaş, bugün “internet” istiyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın vizyonuyla bilişimde ülkemiz çok önemli atılımlar yapıyor. Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin artması ve ekonominin verimliliği açısından bilişim teknolojileri lokomotif bir rol üstlenmiş durumda” dedi.  Sosyal hayatın da bir parçası haline gelen internetin, bugün akıllı telefonlar sayesinde her an ulaşılabilir olduğunun altını çizen Özeren, internet ortamında oluşan suçlardan çocukları ve gençleri korumak, bilinçli ve güvenli internet kavramını anlatabilmek ve bilinçli internet kültürünü de oluşturabilmek için eğitim çalışmalarının son derece önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti:  “Bilinçli internetin yaygınlaşması için yalnızca kamu kuruluşlarının çalışması yetmez, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün bu konuda rol üstlenmelerini destekliyoruz ve bu çalışmanın ülkemizin her köşesine yaygınlaşması büyük önem taşımaktadır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİJİTAL OKURYAZARLIĞI GÜÇLENDİRECEĞİZ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmasında projenin detayları hakkında bilgi veren TOG Genel Müdürü Yörük Kurtaran da şunları söyledi: “Toplumsal barış, dayanışma ve değişimi gerçekleştirmek üzere on yıl önce çıktığımız bu yolda, çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenli, girişimci ve duyarlı gençleri destekliyoruz. TOG’un değerleriyle paralellik gösteren dinamik, sürdürülebilir, gençlere sosyal sorumluluk ve toplumsal dönüşüm platformu yaratan bu proje ile gençleri dijital okuryazarlık konusunda güçlendirerek 13-15 yaş aralığındaki çocukların güvenli internet konusunda farkındalık kazanmalarını sağlayacağız. “

    Proje ilk etapta İskenderun, Gaziantep, Bursa ve Sakarya'da pilot olarak uygulanmaya başlanacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow