hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Instagram’ın algoritması değişiyor

    Instagram’ın algoritması değişiyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Özellikle Reels videolarını etkileyecek bu değişiklik, orijinal içerikleri ön plana çıkaracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yıllarda video tarafına ve içerik üretimine daha çok önem vermeye başlayan Instagram, TikTok ve YouTube gibi ciddi rakiplerle rekabete girmiş durumda.

    Meta’nın bu rekabette önde kalabilmesi için, orijinal içerikler büyük önem taşıyor. Çünkü içerik üreticileri üretimlerini Instagram’a özel tuttukları sürece, TikTok ve YouTube gibi rakip platformların kullanıcıları kendi cephesine çekmesi güçleşiyor. Meta da bu durumun farkında olduğu için popüler sosyal medya uygulamasında orijinal içeriklerin sayısını arttırmaya çalışıyor. Bunun yolu da orijinal içerikleri ödüllendirmekten geçiyor.

    Meta, önümüzdeki günlerde Instagram’ın algoritmasında önemli değişiklikler yapacak. Bu değişiklikler daha çok Reels odaklı olacak. Algoritma, bundan sonra orijinal içeriklere öncelik verecek. Özellikle önerilen videolar kısmında bu içerikler ön plana çıkarılacak. Bu sayede orijinal içerik üreticileri ödüllendirilirken, sadece başkalarının içeriklerini paylaşan hesaplar geri plana atılmış olacak. Bu değişikliğin içerik üretenler ve paylaşanlar için kayda değer bir fark yaratacağı düşünülüyor. Zira bugün pek çok hesap TikTok, YouTube gibi başka platformlardan aldıkları içerikleri Instagram’da paylaşarak ciddi izlenme ve takipçi rakamlarına ulaşabiliyor. Algoritma değiştikten sonra ise bu durum pek mümkün olmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan bu algoritma güncellemesiyle birlikte, daha az takipçili küçük hesapların Reels videolarıyla geniş kitlelere ulaşmasının da önü açılacak. Çünkü artık önerilenler kısmında Reels videoları sıralanırken beğenme ve izlenme sayısı gibi temel kriterler dışında faktörler de devreye girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow