hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABERLER... INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? Instagram yasağı ne zaman kalkacak?

    HABERLER... INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK Instagram yasağı ne zaman kalkacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sosyal medya kullanıcıları Instagram’a erişim problemi yaşamasının ardından “Instagram ne zaman düzelecek?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram “katalog suçlar” kapsamında kapatılmıştı. Peki, Instagram yasağı ne zaman kalkacak? Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram Türkiye’de ne zaman açılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram Türkiye’de de en fazla tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde “katalog suçlar” kapsamında kapatma kararının alındığı Instagram’a erişim engellenmişti. İlk etapta “Instagram.com” adresine erişim engeli gelmiş ardından kısa süre içerisinde mobil uygulamaya erişim de durdurulmuştu. Sosyal medya kullanıcıları “Instagram yasağı ne zaman kalkacak?” sorusuna yanıt arıyor.

    INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

    Sosyal medya platformu Instagram'a yönelik erişim engeli sürüyor. Peki, yasak ne zaman kalkacak? Son durum ne? Neden böyle bir karar alınmıştı? Ayrıntıları CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun anlattı.

    "TAM İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALMIŞ DEĞİLİZ"

    Bakan Abdulkadir Uraloğlu toplantıya ilişkin X’te yaptığı paylaşımında “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” yazdı. Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada da “Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

    INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELECEK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Instagram yetkilileriyle görüşme gerçekleştirildiği ve katalog suçlar kapsamında kaldırılması talep edilen içeriklerin yetkililere iletildiği ifade edilmişti. Instagram’ın kaldırılması talep edilen içerikleri kabul ederek kaldırması durumunda Instagram’ın Türkiye’de yeniden erişime açılması bekleniyor. Henüz Instagram’dan süreçle ilgili resmi bir açıklama gelmezken talep edilen içeriklerin kaldırılmaması durumunda erişim engelinin devam etmesi bekleniyor.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow