Insider web'i kişiselleştiren teknolojiyi sunuyor
Başta e-ticaret siteleri olmak üzere birçok web sitesine dönüşüm optimizasyonu hizmeti sunanInsider'ın CEO'su Hande Çilingir'le Insider'ı, SaaS'ı ve kişiye özel web hizmetini konuştuk.
- SaaS (Software as a Service) nedir? Insider web sitelerine nasıl bir hizmet veriyor? Web siteleri neden Insider'la çalışmalı?
Insider’ın iş modeli olan SaaS’ı (Software as a Service), “yazılımları internet üzerinden bir hizmet olarak kullanıma sunma” şeklinde açıklayabiliriz. SaaS modelinde kullanıcılar yazılımı satın almak yerine kiralama yoluyla kullanırlar. SaaS yazılımlarının web tabanlı erişim özelliği, verilerinize her yerden erişme imkanı tanıyor. Ayrıca yine web tabanlı bir hizmet olması, masaüstü yazılımlardan farklı olarak SaaS yazılımları üzerinde aynı anda birden çok kullanıcının işlem yapmasına olanak tanıyor. Insider olarak, dünya e-ticaret ve internet yayıncılığı sektörünün gittiği nokta olan “kişiye özel web sitesi” ihtiyacını, kullanıcı davranışlarını belirleyen, belirlediği bu davranışlara göre, arka planda çalışan akıllı algoritmalar ile kullanıcıyı hızlı bir şekilde satın almaya ya da hedeflenen aksiyonu almaya yönlendiren, eş-zamanlı çalışan, tamamı teknolojik, bulut tabanlı ve internet sitesi üzerinde calışan, 16 farklı uygulama ile karşılıyoruz. Omnichannel (çok kanallı) web/mobil kişiselleştirme platformu olarak geliştirdiğimiz teknoloji ürünlerimizin geldiği son nokta ise predictive analytics (öngörüsel analiz) teknolojisi. Predictive platformumuzda yaklaşık 20 TB’lık bir datayı işliyoruz ve bu datayla herhangi bir kurala bağlı olmadan otomatik olarak kullanıcının bir sonraki adımını tahminleyip yine otomatik olarak uygun aksiyonu alabiliyoruz. İstanbul, Londra, Moskova, Dubai ve Varşova’da bulunan ofislerimizle aralarında Gittigidiyor, Trendyol, Markafoni, Allianz Sigorta, CNN TÜRK, AVIS, Mediamarkt, Yves Rocher, Aramex ve Allegro gibi güçlü markaların bulunduğu 200’den fazla müşteriye kişiselleştirme teknolojisi sağlıyoruz.
- Yaptığınız işle web sitelerini "Kişiye özel” bir hale getirdiğinizi söylediniz. Bu ifadeyi biraz açar mısınız?
Websitenizi ziyaret eden veya mobil uygulmanızı kullanan her kullanıcının farklı ihtiyaçları, beklentileri ve tercihleri oluyor. Kullanıcı davranışları bireylerin yaşı, cinsiyeti, hayat standartı ve yaşam şekli gibi pek çok faktöre göre değişkenlik gösteriyor. Biz de farklı kanallar ve cihazlar üzerinden toplanan geçmiş ve eş zamanlı kullanıcı verilerine dayanarak her bireyin ayrı profilini oluşturuyor ve kullanıcıların aradıkları ve ihtiyaç duydukları ürün ve içeriklere daha kolay ulaşmalarını sağlayan online deneyimler yaratıyoruz. Sunduğumuz kişiselleştirme teknolojisiyle markaların müşterileriyle olan iletişimlerini güçlendirmelerine ve bunun sonucunda da dönüşüm oranlarını artırmalarına yardımcı oluyoruz.
- Çeşitli firmalardan ve kurumlardan yatırımlar aldınız, bundan biraz bahseder misiniz?
İlk dokuz ay boyunca şirketi kendimiz finanse ettik. 400 bin TL’lik ilk melek yatırımımızı ise Galata Business Angels’tan (GBA-Galata İş Melekleri) aldık. Geliştirdiğimiz teknolojinin Türkiye'de bir ilk olması nedeniyle TÜBİTAK’tan da teşvik aldık. Ardından 2014 Mayıs ayında İngiltere ve Rusya açılımımızı gerçekleştirdik. Bu açılım başarılı bir şekilde ilerlediğinden, yurt dışında hızlı büyümek adına ikinci tur yatırımımızı Aslanoba Capital’den aldık. Bu ikinci tur yatırımımız ile de Ortadoğu’da Dubai, Suudi Arabistan ve Katar’a ve Avrupa’da İtalya, Fransa ve Polonya pazarlarına açıldık.
- Ayrıca geçtiğimiz sene içerisinde Google Analytics teknoloji partneri seçildiniz. Bu partnerliği nasıl elde ettiğinizden bahseder misiniz? Google Analytics teknoloji partneri olmanızın avantajları nelerdir?
Insider olarak Avrupa’da predictive analytics (öngörüsel analiz) ve web/mobil kişiselleştirme platformu olarak Google Analytics teknoloji partneri olan tek teknoloji şirketiyiz. Bu partnerliği Google Analytics ile senkronize bir şekilde çalışarak, Google Analytics’in kullanım alanını genişleten yenilikçi teknolojimiz sayesinde elde ettik. Omnichannel kişiselleştirme platformumuz ile online pazarlamacılara sadece Insider kişiselleştirme senaryolarıyla oluşturabilecekleri ve ileri seviyede hedeflenmiş müşteri segmentasyonu (satın alma eğilimi, müşteri yaşam süresi değeri vb.) oluşturma imkanı sağlıyoruz. Müşterilerimiz oluşturulan bu segmentleri Google Adwords kampanyaları için yeniden hedeflemede kullanabiliyor.
Ayrıca bu partnerlik sayesinde Google Analytics verilerini kendi veritabanımızdaki kullanıcı verileriyle birleştiriyoruz. Böylece müşterilerimiz geçmiş kullanıcı verisine dayalı kişiselleştirme kampanyaları yaratmak için Google Analytics üzerinde kullanıcı segmentleri oluşturabiliyor.
- Insider'ı ve yaptığı işin geleceğini nerede görüyorsunuz?
Insider’ı kurduğumuz ilk günden beri hedefimiz uluslararası bir teknoloji ürün şirketi olmak ve bu hedefimiz doğrultusunda ürünlerimizi ve teknolojimizi dünya standartlarına yükseltmek. Bu yıl içerisinde de mevcut olduğumuz pazarlardaki etkinliğimizi güçlendirmek ve büyümemize dünyanın en büyük e-ticaret ve dijital pazarları arasında yer alan Çin ve Brezilya ile devam etmeyi planlıyoruz. 2017 sonuna kadar da Insider teknolojisini 15 farklı ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz. Teknoloji tarafındaysa öncelikli hedefimiz predictive platformumuzu geliştirmek ve kullanıcı tarafından alınan her aksiyonu otomatize etmek.
- Webrazzi ödüllerine en iyi SaaS girişimi dalında aday gösterildiniz, bu
konuda neler söylemek istersiniz?
Daha önce de bahsettiğim gibi Insider’I kurduğumuz ilk günden beri en önemli hedefimiz global bir ürün şirketi olmak. Ayrıca bu alanda bir başarı hikayesi yaratarak üniversiteden yeni mezun öğrencilere kurumsal hayatlara yönelmek yerine, başarılı startuplar kurup Türkiye ekonomisine katkıda bulunabileceklerini göstermek istiyoruz. Bu sebeplerden dolayı ilk yurtdışı açılımımızı da kurulduktan 9 ay sonra gerçekleştirdik. Webrazzi Ödülleri’nde “Yılın SaaS Girişimi” seçilirsek, bir başarı hikayesi yaratma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Umarız bu yarışma bizim için güzel olacak bir gelişmeyle sonuçlanır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...