hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnsan dışkısındaki bir bakteri yakıt üretiyor

    İnsan dışkısındaki bir bakteri yakıt üretiyor
    expand

    Genetik olarak değiştirilmiş bakteriler, çerçöp yiyerek istenilen fosil yakıtın taklidini üretebiliyorlar, üstelik salgıladıkları bu yakıt daha bile çevre dostu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren LS9 isimli firma, insan dışkısında bulunan E.Coli isimli bakteriyi genetik değişime uğratarak, şeker içeren herhangi bir şeyi ayrıştırıp karbon zincirleri halinde tekrar birleştirir hale getirdi.

    Ne olur ne olmaz, insanlara hastalık bulaştırmayan türünden seçilip değiştirilmiş E.Coli'ler, etanol üretiminin aksine mısıra muhtaç değil.

    Şeker kamışından talaşa, molozdan samana kadar her şeyi "yiyebiliyorlar". Bu da mısırın etanol üretimine ayrılmasının yiyecek fiyatlarının artırmasının önüne geçiyor.

    Ayrıca projenin başındaki bilimadamları, bakterinin genetiğini biraz daha kurcalayıp istedikleri yakıtı salgılatır hale getirebileceklerini belirtiyorlar.

    Bakteri mazotu, doğada bulunan mazotun aksine sülfür içermediği için, asit yağmurlarına sebep olan hava kirliliğine, benzen içermediği için de kansere yol açmıyor.

    Ayrıca, şu an kullanılan petrol ürünleriyle çalışan cihazlara gayet uyumlu, yani etanol gibi bir altyapı değişikliği gerektirmemesi avantajı da var.

    Kaynak: Yahoyt.com

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow