İlk hedefleri uzayda su bulmak
Google ve Yönetmen James Cameron'ın desteğiyle uzayda maden kaynakları arayışına çıkacak olan Amerikalı Şirket Planetary Resources, öncelikli amaçlarının uzayda "su" bulmak olduğunu duyurdu.
Amerikalı Şirket Planetary Resources, on yıl içerisinde uzaydaki maden kaynaklarını çıkararak, Dünya'ya getirmeyi planladığını açıkladı.
Hayal gücünü zorlayan bu projeye, Google kurucuları Larry Page ve Eric Schmidt ile Hollywood'un ünlü yönetmeni James Cameron gibi isimler de destek veriyor.
ABD'nin Seattle kentinde yapılan tanıtımda, şirketin kurucu üyelerinden Peter Diamandis, uzayın doğal kaynaklarla dolu olduğunu, kendilerinin bu
kaynakları insanlığın hizmetine sunacaklarını söyledi.
Diamandis, bunun, tarihin en büyük ticari fırsatlarından biri olduğunu ifade etti.
Planetary Resources şirketi üç yıl önce Diamandis ve ortağı Eric Anderson tarafından kuruldu. Projeye Google milyarderlerinin yanı sıra Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotlarından Thomas Jones da destek veriyor. Eric Anderson da tanıtımda, "Güneş sistemini ticari etki alanımıza sokuyoruz" dedi. Yeni bir endüstrinin oluşacağını kaydeden Anderson, birçok takipçi firmanın kurulacağına inandığını belirtti.
Anderson, asteroidler üzerindeki kaynakların keşfi için ilk makinelerin yapımının sürdüğünü belirtti. Anderson, iki yıl içerisinde, özel bir uzay teleskobunun keşif ve fizibilite çalışmaları için fırlatılmaya hazır olacağını kaydetti.
Öncü aracın Dünya'nın yakınında, hangi asteroidlerin kaynak çıkarmaya uygun olduğunu tespit edeceğini ifade eden Anderson, daha sonra bu göktaşlarına robotlar yollayacaklarını, bunların da kaynakları çıkartıp Dünya'ya göndereceğini bildirdi.
Özellikle Dünya'da nadir bulunan platin ve su gibi kaynaklara yoğunlaşmak isteyen şirketin kurucu üyelerinden Anderson, suyun muhtemelen uzaydaki en kıymetli kaynak olduğunu söyledi.
Sudaki oksijen ve hidrojenin aynı zamanda uzay araçları için en uygun yakıt olduğunu ifade eden Anderson, yakıtın doğrudan uzayda üretilerek, Dünya'dan taşınması zorunluluğunun ortadan kalkması halinde büyük maddi tasarruf sağlanabileceğini söyledi.
Anderson, 2020 yılına kadar, uzayda, NASA'nın araçlarının da yakıt ikmali yapabileceği "benzinliklerin" gerçek olabileceğini belirtti.
Diamandis de bir asteroidde, Dünya'da bugüne kadar çıkarılan platinden çok daha fazlasının bulunabileceğini söyledi.
Trilyon dolarlık bir iş olabileceğini düşünen şirket ortakları, projenin başarısızlıkla sonuçlanması ihtimalinin de bulunduğunu, ancak hedefe ulaşmaları
halinde "çok" para kazanacaklarını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir