"IE kullananların IQ seviyesi düşük değilmiş"

AptiQuant Psychometric Consulting isimli psikometri testler düzenleyen bir şirketin yaptığı iddia edilen araştırma sahte çıktı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ApTiquant’ın hazırladığı bir araştırmaya göre Internet Explorer’ı tercih eden kullanıcıların zeka seviyelerinin diğer tarayıcıları kullananlara nazaran daha düşük olduğunu iddia edilmişti.
Ancak Fransa merkezli Central Test Aslında gerçek bir psikometrik test düzenleme şirketi olan Central Test firmasının web sitesi ve çalışanlarının resimlerinin üzerinde oynanarak "fake" bir site yapıldığı ve bu sitede sonuçları Internet Explorer'ı ve kullanıcılarını kötüleyen bir çalışma yapılmış gibi gösterdiği anlaşıldı.
Açıklamayı yapan Central Test firması ApTiquant denen oluşumla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.
Central Test firması ApTiquant'a karşı yasal haklarını kullanacağını bildirdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?
Samsung Galaxy S25 ile Yapay Zeka Destekli Mobil Devrim: Akıllı Yaşamın Kapılarını Aralayın!