Huawei P20 Pro hakkında bilmeniz gerekenler
Huawei, kısa süre önce Paris’te gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle yeni telefon modellerini görücüye çıkardı. Bu modeller arasında özellikle Huawei P20 Pro ‘ya büyük ilgi vardı. Zira bu telefon, arka tarafında tam 3 kameradan oluşan özel bir sisteme sahip. Peki 3 kamera olunca ne oluyor?
7.8mm kalınlıktaki Huawei P20 Pro, 180 gram ağırlığında. Premium bir görünüşe sahip telefonda ilk etapta dikkat çekici 3 unsur var. Bunlardan bir tanesi, ön üst kısımda yer alan çentik. İkincisi, arka taraftaki 3 kameradan oluşan sistem ve üçüncüsü de yine arka taraftaki göz okşayan, ancak pek de kullanışlı olmayan tasarım detayları.
Öncelikle ön taraftan başlayalım. Bildiğiniz gibi iPhone X’in ön üst çerçevesinde ekrana doğru kavisletilen bir çentik var. Çentiğin yan taraflarına da bildirim simgeleri konumlandırılıyor. İşte buna benzer bir yapı P20 Pro’da da var, ancak P20 Pro’nun çıkıntısının daha ufak olduğunu söyleyebiliriz.
Arka tarafa geldiğimizde ise, gerek pürüzsüz yapısı gerekse de ışığa göre değişiklik gösteren renk tonlarıyla P20 Pro’nun mücevher hissi uyandıran bir yapısı var. Ancak, bu yapı sebebiyle cihazın arka yüzeyi fazlasıyla kir ve parmak izi tutabiliyor. Aynı zamanda kılıfsız kullandığınızda avuçta bir süre sonra terleme ve kaymalara sebebiyet verebiliyor. Kılıfsız kullanıldığında can sıkıcı sonuçlarla karşılaşmanız daha olası.
Ve kameralar. biri bütünleşik, diğer ikisi de çıkıntılı olmak üzere üç kamera görüyoruz arka tarafta. Detaylarından birazdan söz edeceğiz, ancak bu çıkıntılı yapısı sebebiyle telefonu masaya ya da sert bir zemine bırakırken dikkatli davranmanızda fayda var.
Tekrar ön tarafa dönersek, bu kez ön alt kısımda parmak izi okuyucu sensörün konumlandırıldığını görüyoruz, ki çalışma performansı da oldukça başarılı.
Ve evet, bu telefonda da 3.5mm kulaklık girişi yer almıyor. Stereo hoparlörlerle güçlü bir sunum gerçekleştirilirken, kutudan USB Type-C kulaklıklar ve bir de farklı kulaklıklar için Type-C dönüştürücü çıktığını belirtelim.
Tasarım bölümüne son bir not olarak, ürünün IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasının olduğunu belirtelim. Tabii piyasada daha gelişmiş IP68 sertifikasına sahip olan modellerin olduğunu da hatırlatalım.
Huawei P20 Pro ‘nun ekranı
Öncelikle, %81.9’luk ekran çerçeve oranı oldukça hoş. 6.1 inch değerdeki AMOLED ekran, 1080 x 2244 çözünürlük sunuyor. Daha yüksek çözünürlük sunan birçok farklı amiral gemisi model mevcut, ancak Huawei’nin de bu çözünürlük miktarıyla iyi işler çıkardığını söyleyebiliriz. İç mekan kullanımlarında görüntü berraklığı gayet başarılı iken dış mekan kullanımlarında da durum pek farksız değil. Fakat yoğun güneş ışığı altında performans biraz düşüyor haliyle. İsterseniz ekran ayarlarına giderek renk tonları üzerine düzenlemeler yapabilir, düşük ışıkta daha konforlu kullanım için göz konforu modunu aktifleştirebilirsiniz.
Bu modelde de Hisilicon Kirin 970 kullanılıyor
Android 8.1 işletim sistemi sürümüyle gelen P20 Pro, Huawei’nin güncel arayüzüne sahip. Bu arayüz oldukça sadece, performanslı ve kullanışlı.
Huawei, bu modelinde de Hisilicon Kirin 970 çipsetine yer vermiş. Octa-core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) işlemcili telefonda 6GB RAM ve 128GB dahili depolama unsurları mevcut. microSD desteği ise sunulmamış. Kısacası ürün, piyasanın en performanslı Android modellerinden bir tanesi.
Cihazda Super Mario Run başta olmak üzere birçok oyunu fazlasıyla akıcı bir şekilde oynayabildik. Üstelik uzun süreli oyun deneyimlerinde aşırıya kaçabilecek bir sıcaklık değeriyle de karşılaşmadık. 6.1 inch değerdeki ekran, hem bir şeyler izlemek hem de bir şeyler oynamak için gerçekten ideal.
Ve Huawei P20 Pro ‘nun kameraları
Huawei P20 Pro’nun arka tarafında 3 kameradan oluşan özel bir sistem yer alıyor. Bu, eşine pek de rastlanılmayan bir durum. Peki 3 kamera olunca ne oluyor? Basitçe açıklamak gerekirse Huawei, çok daha kısa sürede, az ışıklı ortamlarda bile rakiplere kıyasla daha detaylı fotoğrafların elde edilebilmesini hedefliyor. Yapay zeka sistemi sayesinde kamera o esnada neyi çektiğini algılayarak ona göre kendini ayarlıyor ve her defasında en net fotoğrafları sunmayı hedefliyor.
Huawei, kamera tarafında bir kez daha Leica ile hareket etti. Cihazın arka tarafında 20MP monochrome (f/1.6 açıklık), 40MP RGB (f/1.8 açıklık) ve 8MP telephoto (f/2.4) olmak üzere 3 kameradan oluşan sisteme yer veriliyor. Ayrıca 5X hibrit zoom sayesinde birçok detaya daha yakından kavuşmanız mümkün.
“Fotoğraf” olarak baktığımızda P20 Pro’nun en iyi telefonlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle iyi ışıklı ortamlarda çok hızlı ve net sonuçlar elde edilebiliyor. Yakın plan çekimlerde ise kamerada performans düşüşleri de yaşanabiliyor.
Düşük ışıklı koşullarda da dediğimiz gibi gelişmiş kamera sistemi sayesinde P20 Pro’nun birçok rakibine kıyasla daha iyi sonuçlar verdiğini söylememiz lazım. Ancak iş “Video” tarafına geldiğinde durum biraz farklı. Huawei’nin bu modelinde 60FPS’de 4K video çekim seçeneğini göremedik. 30FPS’de 4K çekim yapabiliyorsunuz ve bu videoların kalitesi de pek başarılı değil açıkçası. Ayrıca 960FPS değerde super slowmotion video çekimleri süre olarak kısıtlı. Mesela 360fps seçeneğinde dakikalarca çekim yapabiliyorsunuz.
Gelelim ön kamera. Ön tarafta 24MP (f/2.0 açıklık) değerde selfie kamerası yer alıyor. Tabii hem arka hem de ön kameranın birçok farklı çekim modu bulunuyor. İlginç olan ise, ön kamera ile video tarafında yalnızca 720p çözünürlüklü videolar çekebiliyor, üzerine çıkamıyorsunuz. Daha önce çıkan birçok telefonun arka tarafında 60FPS’de 4K,ön tarafında da 2K çözünürlüklü video seçeneklerinin bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.
Kısacası, kameralarıyla gündeme gelen ve bu kadar iddialı olan bir telefonda bu detayların atlanılmaması gerekirdi.
Pil performansı
Telefonda Huawei’nin hızlı şarj teknolojisi destekli 4000mAh pil yer alıyor. Baktığımızda bu pil değeri birçok rakibine kıyasla çok iyi. Tek şarj ile 2 günü rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca yine birçok farklı tasarruf modu da telefonda bulunuyor. Bu arada üründe kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.
Son sözlere gelecek olursak…
P20 Pro, özellikle arka tarafta yer verilen 3 kamerasıyla dikkatleri üzerine topluyor. Cihazın an itibarıyla en gelişmiş fotoğraf telefonlarından bir tanesi olduğunu söylememiz gerek. Keşke aynı özeni video çekim tarafında da gösterselermiş. Öte yandan, ürünün 6.1 inch değerde ekranı ve bir mücevheri andıran tasarımını da beğendik. 4000mAh pil değeri de rakiplerle kıyaslandığında önemli avantajlarından. Ürünün Avrupa’da 899 euro’luk fiyat etiketi bulunuyor. Ön kamerası 720p video çeken bir ürün için bu denli para verilir mi, düşünmek gerekli.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'