hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Huawei Mate 70 Pro’nun teknik özellikleri sızdırıldı

    Huawei Mate 70 Pro’nun teknik özellikleri sızdırıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Amerika’nın uyguladığı yaptırımlar sebebiyle bir dönem zor duruma düşen Huawei, geçtiğimiz yıl ise muhteşem bir geri dönüş yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yaptırımlara rağmen Huawei Mate 60 gibi dikkat çekici bir telefon çıkarmaya başaran şirket, geçtiğimiz yıl özellikle Çin pazarında akıllı telefon pazarına damga vurdu. Bunda en büyük rolü ise kullanıcılardan büyük ilgi gören Huawei Mate 60 oynadı.

    Büyük bir başarıya imza atan Huawei Mate 60’nın merakla beklenen halefi, bu yıl kullanıcılarla buluşacak. Huawei Mate 70 serisi, son günlerde ilk sızıntılarıyla gündeme taşınmaya başladı. Dün de Huawei Mate 70 Pro’nun teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Öte yandan telefonun ilk görseli de sızdırıldı.

    Huawei Mate 70 Pro’nun sızdırılan bu ilk görseli, telefonun arka kamera tasarımının öncülünden biraz daha farklı olacağını gösteriyor. Arka kameranın lensleri yine bir çemberin üstüne dizilmiş durumda ama bu kez dış halka daha kalın ve LED ışığı çemberin alt tarafına indirilmiş durumda.

    Mate 70 Pro, Kirin 9100 yonga setinden güç alacak. Ancak telefondaki tek değişiklik yonga seti olmayacak. Onun yanı sıra kamera konusunda da değişikliler yapılacak. Mate 60 Pro’daki 50 megapiksellik ana lensin yerini bu kez 60 megapiksellik yeni bir lens alacak. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 48 megapiksellik periskop telefoto kamera eşlik edecek. Bu telefoto kamerada 5x optik zoom özelliği bulunacak. Öte yandan 32 megapiksellik selfie kamerası da değişecek. Onun yerine de 48 megapiksellik yeni bir sensör alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow