Hibrit çalışma BT’de operasyonel zorlukları arttırıyor
Forrester Danışmanlık’ın 312 BT ve güvenlik karar vericisiyle yaptığı anket, şirketlerin varlık yönetimi, kullanıcı deneyimi güvencesi ve risk yönetimi arasında denge kurmakta zorlandığını gösteriyor.
Ankete katılan şirketlerin yüzde 72’si şu anda hibrit çalışma modeli uyguluyor ve katılımcıların yüzde 75’i uzaktan ve hibrit çalışma modellerine geçişin BT’de operasyonel zorluklarını artırdığını bildiriyor.
” Hibrit Bir Dünyada Uç Nokta Güvenliğinde Uzmanlaşmak” başlıklı 2023 çalışmasının temel bulguları arasında şunlar yer alıyor:
Şirketlerin uzak uç noktaları yönetirken karşılaştıkları en büyük zorluklar arasında veri güvenliğini sağlamak (yüzde 60); uzak cihazlardaki yazılımı güncel tutmak (yüzde 55) ve varlık veri tabanlarının doğruluğunu en üst düzeye çıkarmak yer alıyor (yüzde 55).
Şirketlerin sadece yüzde 42’si ürün yazılımı güncellemelerini yıllık olarak gerçekleştiriyor, yüzde 23’ü iki yılda bir veya daha kısa sürede güncelliyor ve yüzde 12’si sadece “gerekli olduğunda” güncelleme yapıyor; bu da firmaları güvenlik açıkları ve uyumluluk sorunları riskiyle karşı karşıya bırakıyor.
Katılımcıların üçte ikisi (yüzde 67) uzak uç noktalarla güvenli ve sürekli iletişim sağlamanın şirketlerinin BT departmanı için büyük bir endişe kaynağı olduğunu söylüyor.
BT, yetersiz korumaya güvenmek zorunda kalıyor ve yüzde 50’si yetersiz uç nokta güvenlik çözümlerini güvenlik ve yönetim zorluklarını ele almanın önündeki bir engel olarak gösteriyor. Bu arada, yüzde 54’ü tam disk şifrelemenin uç noktalar için önemli bir koruma sağladığına inanıyor ancak bunun yetersiz olabileceğini kabul ediyor (Örneğin, saldırganın cihaza fiziksel erişimi varsa).
Her zaman açık bağlantı, kapsamlı uç nokta yönetiminin temel dayanağı
Bu zorlukların nasıl aşılabileceği değerlendirildiğinde, katılımcıların yüzde 75’i gelişmiş uç nokta yönetiminin genel iş operasyonları ve verimlilik üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanmaktadır.
Şirketler daha etkin bir uç nokta yazılım takibi ve yönetimine ihtiyaç duyduklarını belirtiyor (yüzde 48). Bunu başarmak için katılımcılar cihaz yedekleme ve geri yükleme yetenekleri (yüzde 55), cihaz kurtarma süreçlerinin otomasyonu (yüzde 47), BIOS güncelleme dağıtımı (yüzde 46) ve cihaz konum takibi (yüzde 46) istiyor.
Uzaktan uç nokta güvenliğini ve yönetimini geliştirmek için, katılımcıların yüzde 82’si bilgisayarları uzaktan coğrafi olarak konumlandırabilen, kilitleyebilen ve silebilen çözümlere yatırım yapmayı da düşünüyor. Şirketlerin yüzde 75’i hibrit dünyada zorluklarla mücadele ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)