Hassas istihbarat verileri her an İnternete sızabilir
US Army Intelligence and Security Command(INSCOM), ABD ordusu ve Ulusal Güvenlik Ajansı(NSA) tarafından ortak yürütülen istihbarat raporları tehlikede!
Bu ayın başlarında, UpGuard‘daki araştırmacılar, ABD ordusu ve NSA(Ulusal Güvenlik Dairesi)’in topladığı askeri istihbarat verilerinin, şifre korumalı olmayan ve herkes tarafından erişilebilen, yanlış yapılandırılmış bir Amazon Web Services S3 bulut sunucusunda depolandığını bildirdi. Bugün UpGuard‘daki ekip, ABD hükümetinin yabancı ülkelerin eline geçebilecek çok hassas istihbarat verilerinin her an sızabileceğini açıkladı.
Açıkça etiketlenmiş “inscom” alt etiketi altında toplanan 47 tane erişebilir dosya ve klasör tespit edildi. Bunlardan üçü indirilebilirdi. En büyük indirilebilir dosyaların içinde “Top Secret” ve “NOFORN” olarak işaretlenen son derece gizli veriler mevcut. Yanlış ellere düştükten sonra ABD’nin aleyhine kullanabilecek veriler Trump hükûmetini zor durumda bırakabilir. Konu ile ilgili en sert eleştiri NSA‘den geldi.
NSA‘de görevli üst düzey yetkililer, yaptığı açıklamada “Pentagon ve Beyaz Saray‘ın bilgisayar ağlarının güvenliğini çok ciddiye almadığını düşünüyoruz. Ülkemizin ulusal güvenliğini tehlikeye atacak verilerin herkesin erişim sağlayabildiği bir web tarayıcısında depolanması oldukça dehşet verici.Hükumetin üstün teknoloji ve teknik bilgiden yoksun olması durumunda bu mazur görülebilirdi. Ancak burada dikkate alınmayan bir takım hatalar zinciri var” dedi.
Yaşanan bu ihmal, akıllara çok fazla soru getiriyor. ABD hükumeti en kritik devlet kurumlarının hassas verilerini bile güvende tutamıyorsa, şirketler ve kuruluşlar ciddi bir siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya demektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları