Günümüzdeki en hızlı Matrix GeForce RTX 4090
ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Matrix GeForce RTX 4090 modeliyle mevcut ekran kartları arasında kutudan çıkar çıkmaz en yüksek saat hızı performansını sunarak masaüstü ekran kartlarıyla yapılabilecekleri yeniden tanımlıyor.
Bu kart, Computex’te tanıtıldığından bu yana sekiz hız aşırtma rekoru kırdı. GPU üzerinde sıvı metal bulunan ilk ekran kartı ünvanına sahip bu kart kullanıcılara hem termal hem akustik performans konusunda benzersiz avantajlar sunuyor.
Sınırlı sayıda piyasaya sürülen bu model daha önce hiçbir ekran kartında görülmemiş etkileyici bir tasarıma sahip.
Performansta zirveye çıkan ekran kartı
ROG Matrix GeForce RTX 4090, termal arayüz malzemesi olarak sıvı metal kullanan ilk seri üretim model. Bu malzemenin inanılmaz iletkenliği sayesinde olağanüstü soğutma performansı elde ediliyor.
Hepsi bir arada soğutma döngüsünde özel olarak tasarlanmış bir soğuk plaka ve pompa fanı bulunuyor. Soğutucu sıvı akış hızı ise optimum düzeyde tutuluyor. Bu sistem, ısıyı 700 mm tüpler ve 360 mm radyatörle uzaklaştırıyor.
Papatya dizilimi şeklinde kullanılabilen manyetik fanlar ise kurulum sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar kendi RGB aydınlatmalarını kablo dağınıklık olmadan düzenli bir şekilde kullanabiliyor. Bunlara ek olarak, birinci sınıf güç dağıtım sistemi de GPU’nun her zaman düzenli ve güvenilir güç almasını sağlıyor.
Üçüncü nesil RT çekirdeklerinden, dördüncü nesil Tensor çekirdeklerinden ve oyunların çok daha akıcı ve gerçekçi olmasını sağlayan DLSS 3 kare oluşturma teknolojisinden güç alan NVIDIA GeForce RTX 4090’ın performansı birçok oyuncu tarafından biliniyor.
ROG Matrix GeForce RTX 4090 bu teknolojiyi artırılmış 2700 Mhz saat hızı ile yepyeni boyutlara taşıyor. Bu saat hızı bugün piyasadaki tüm RTX 4090’lar arasında en yükseği.
Özel GPU Tweak III yazılımı
ROG Matrix RTX 4090 sadece türünün tek örneği donanım sunmakla kalmıyor. Model ayrıca özel geliştirilmiş yazılım özelliklerine de sahip. Çoğu ekran kartında grafik işlemci ve bellek modüllerinin üzerinde birer sıcaklık sensörü bulunur. Böylece sistem sıcaklığı temel olarak takip edilebilir.
ROG bu tasarımı VRM’lere, bobinlere ve güç giriş devrelerine eklediği ekstra sensörlerle daha da ileriye taşıyor. Sensörlerden toplanan veriler ASUS GPU Tweak III uygulamasındaki yeni Thermal Map (Termal Harita) özelliği için kullanılıyor.
Buradan kartın gerçek zamanlı olarak nasıl çalıştığı ayrıntılı bir şekilde görülebiliyor. Uygulama ayrıca Power Detector+ (Güç Algılayıcı) özelliğine de destek veriyor. Bu özellik 12VHPWR kablosundaki altı pimin her birini inceliyor ve anormal bir durum olduğunda bildiriyor.
Bir sorun olduğunda kullanıcı kabloyu değiştirmesi gerektiğini anında öğrenebiliyor. ROG Matrix GeForce RTX 4090’da ayrıca Mileage (Kullanım Geçmişi) özelliği bulunuyor. Bu özellik kartın farklı güç seviyelerindeki kullanım şeklini takip ediyor. Böylece kullanıcılar kartın farklı oyunlarda nasıl yükte çalıştığını kontrol edebiliyor.
Amiral gemisi konumundaki bir kart olan ROG Matrix RTX 4090’da Dual BIOS özelliği de yer alıyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde Sessiz ve Performans modları arasında kolayca geçiş yapabiliyor.
ASUS Auto-Extreme üretim süreciyle üretilen kartta devre kartı tamamen otomatik olarak tek seferde lehimleniyor. Bu yöntem maliyeti düşürmenin yanı sıra lehim işlemleri arasında temizlik kimyasalı kullanma ihtiyacını da ortadan kaldırarak ürünün çevreye etkisini de azaltıyor.
En yüksek kaliteli bileşenlerle üretilen ROG Matrix GeForce RTX 4090, kullanım ömrü boyunca üst seviye performans gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)