hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GTA 6 rötarlı gelecek

    GTA 6 rötarlı gelecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Oyunun 2025’ten 2026’ya ertelendiğine dair yeni bir söylenti ortaya çıktı. Dedikodunun kaynağı da sağlam sicile sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter’da Liam (Billsyliamgta) nickli kullanıcı GTA 6 ‘nın 2026’ya ertelendiğini ileri sürdü. Liam daha önce GTA 6 tanıtım videosunun aralık ayında yayınlanacağını ilk dile getiren kişi olmuştu. Ayrıca paylaştığı başka bilgiler de doğru çıkmıştı. Bu açıdan baktığımızda geçmişi iyi bir kaynak. Liam’ın iddiasına göre Rockstar’ın biraz daha zamana ihtiyacı var. Oyun 2026’nın başlarında ya da ortalarında piyasaya sürülecek. Normalde GTA 6’nın 2025’in 3. ya da 4. çeyreğinde çıkması bekleniyordu.

    Eğer söylenti gerçek çıkarsa GTA hayranları biraz daha beklemek zorunda kalacak. Bu arada oyunun PC sürümünün de konsoldan 12 ile 18 ay sonra çıkacağı rivayet ediliyor. Bunu göz önüne alırsak yapımın PC’ye gelmesi 2027’yi bulacak diyebiliriz.

    Bu arada eski bir Rockstar çalışanı olan Mike York, GTA 6’nın PC’ye geç gelmesinin sebebini açıkladı. York, Rockstar’ın kazancını düşündüğünü ve bu yüzden PS sürümüne öncelik verdiğini vurguladı.

    York şunları söyledi: “Rockstar’ın en çok satış yaptığı platforma öncelik vermesi normal. Önceki GTA oyunları en çok PlayStation’da sattı ve oynandı. Sizin de bir şirketiniz olsa en çok gelir elde ettiğiniz alana yönelirsiniz.

    Ekip oyunun bu platformda iyi çalışmasını istiyor. Kaynaklarını da buna göre yönlendireceklerdir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mike York tüm bunlarla birlikte PC sürümünün arka planda geliştirildiğini de sözlerine ekledi.

    Her zaman PC versiyonunun olduğunu, ancak tam olarak cilalanmadığını ve diğer sürümlerin çalışmasına yardımcı olmak için geliştirildiğini ifade etti. Mike York’a göre Rockstar PC sürümüne iyileştirmeler yapıp, yeni fikirler ekleyebilir.

    York son olarak GTA gibi karışık ve detaylı oyunların PC’de düzgün çalışması için kapsamlı testler yapılması gerektiğini de vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow