GPS 5 milyon sürücüyü yanlış yola sokmuş

İngiliz Daily Mirror gazetesi, GPS yol bulma sistemlerinin İngiltere'de trafik kazalarını artırdığını savundu.
Yol bulma amacıyla alınan GPS'ler, bazen kullanıldıkları ülkenin koşullarını "bilmedikleri", bazen de yeterince esnek çözümler sunamadıkları için kullanıcının işini zorlaştırabiliyor.
Ancak İngiliz Mirror gazetesinin yaptığı araştırma, durumun görünenden çok daha vahim olabileceğine işaret ediyor.
Gazetenin "Direct Line" isimli bir sigorta şirketine yaptığı araştırmaya göre, son zamanlarda GPS kullanan sürücüler arasında 300 bin kaza ya da kazaya yakın kritik durum görülmüş.
Verilen GPS yönergelerini takip etmeye çalışan 1.5 milyon İngiliz sürücü, dikkaleri dağıldığı için yanlış yollara sapmış ya da yasak dönüşler yapmışlar. Daha da fecisi, GPS cihazları 5 milyon sürücüyü ters yöne sokmuş.
GPS üzerine araştırmaları ya firmalar, ya da GPS sistemlerine tamamen karşı çevreler yaptığı için, cihaz hakkındaki görüşler ya tamamen olumlu, ya tamamen olumsuz.
KAYNAK: Yahoyt.com / Aklı fikri teknoloji olanların sitesi yahoyt.com
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında