Google'un sigortası niye attı?

Dün Google'da arama yapan kullanıcılar sonuçlarda çıkan "Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir" uyarısıyla karşılaşmıştı. Arama sonuçlarındaki linklere tıklayanlar ise aradıkları sayfa yerine "uyarı sayfası"na yönlendirilmişlerdi. Google, yaklaşık bir saat süren bu sorunun nedenini açıkladı.
Google'dan yapılan açıklmaya göre dün saat 13.27'de bu hata oluştu. 13 dakika boyunca hata devam etti. Daha sonra 14.10'a kadar düzelen site tekrar hata vermeye başladı ve 14.25'te site tamamen normale döndü.
Google yaşanan sorunun sebebinin basit bir insan hatası olduğunu açıkladı. Google'un yayınladığı bloga göre "Bu site bilgisayara zarar verebilir" uyarısı Google'un ortak çalıştığı StopBadware.org'un yayınladığı "zararlı siteler" listesinin sisteme yüklenmesiyle çıkıyor.
Bir Google personeli bu listeye yanlışlıkla "/" işaretini ekledi. Sistem "/" işareti bütün site adreslerinde olduğu için web ağındaki bütün siteleri zararlı ilan etti. Böylece, Google vasıtasıyla yapılan arama sonuçlarının tamamı "zararlı" olarak işaretlenmiş oldu.
Açıklamada hatanın olabildiğince çabuk ortaya çıkarıldığı belirtilerek tüm Google kullanıcılarından özür dilendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında