Google'ın hayal kırıklığı ile sonlanan 7 projesi!
İnternet ve yazılım devi Google, her zaman olumlu haberler ile gündeme geliyor. Ancak arada bazı istisnalar var.
Dünyanın en çok satan Xbox oyunu: NBA 2K17
Google, dünyanın en değerli şirketleri listesinde daima zirveye oynayan bir şirket. İnternetin vazgeçilmezi olan Google, her zaman olumlu haberler ile gündeme gelse de arada bazı istisnaların olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Nostalji içerikli bu galerimizde, Google’ın hayal kırıklığı ile sonlanan 7 projesini sizler için derledik. Elbette tamamı bunlarla sınırlı değil ancak umut bağlanan önemli projeler olduğunu söyleyebiliriz.
İlerleyen sayfalarda Google’ın sonlandırdığı veya kullanıcılar tarafından kenara atılan 7 önemli Google ürün ve servisini bulabilirsiniz. Bu ürün ve servisler haricinde belirtmek istediğiniz başka ürün ve servisler varsa yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.
Google TV
Intel, Sony, Logitech, Samsung, LG, Vizio ve Google partnerliği ile 2010 yılında duyurulan Google TV listemizin ilk konuğu. Yapısı itibariyle günümüz akıllı televizyonlarından pek farklı olmayan Google TV, Apple TV gibi önemli rakipler arasından pek fazla sıyrılamadı. 2014 yılına gelindiğinde ise proje sonlandırıldı ve Android TV çalışmaları başladı. Etkisi ülkemizde pek görülmese de önemli servislerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Google Glass
Büyük umutlar bağlanan Google Glass isimli akıllı gözlük, hem içerisindeki donanım hem de yazılım teknolojisiyle gerçek anlamda bir başarıydı. Ancak hiçbir zaman beklenildiği kadar ilgi görmedi. Ardından hukuksal problemler ortaya çıkmaya başladı. İkinci nesil Google Glass beklenirken, projenin bir süreliğine rafa kaldırıldığını öğrendik. Giyilebilir teknolojilerin önünü açan bu proje kesinlikle bir fiyasko olmadı ancak biraz daha zamana ihtiyacı var gibi duruyor.
Project Ara
Modüler akıllı telefon projesi olarak tanımlayabileceğimiz Project Ara listemizin en dikkat çeken konuları arasında zirveye oynayabilir. Proje, tüketiciler tarafından son derece faydalı bulundu. Ancak sürekli olarak ertelenen bir proje oldu.
2017 yılına ertelenen Project Ara, gelecekte tüketicilerle buluşursa, kullanıcılar akıllı telefonlarını istediklerini gibi özelleştirebilecek. Tamamen telefonu değiştirmeden kamera, batarya, ekran ve işlemci gibi çok önemli parçaları yenilemek mümkün olacak.
Google+
Google’ın sosyal ağ merakı hiçbir zaman bitmedi. 2011 yılında kullanıma sunulan Google+ bu konuda yapılan ilk çalışma değildi. 500 milyon üyesi olduğu söylense de aktif kullanıcı sayısı oldukça az. Facebook ve Twitter gibi devlerin karşısında Google+ hiçbir zaman rakip olamadı. Diğer Google servisleri ile entegre edilen Google+, kullanıcıların gözünde "sosyal ağ" olmak yerine sadece zorunluluk sebebiyle ziyaret edilmesi gereken bir servis olarak görüldü. Hayal kırıklığı olarak görülebilecek önemli servislerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Google Wave
2009 yılında büyük umutlar ile duyurulan Google Wave, sadece üç yıl süren bir macera oldu. 2012 yılında resmi olarak Google Wave sunucuları kapatıldı.
Google Wave, karmaşık bir sosyal platform olarak duyurulurdu. Anlık sohbet ve e-posta gibi farklı servisleri tek bir noktada birleştirme mottosuyla ortaya çıktı. Ancak kullanıcılar tarafında ilgi görmedi, alışkanlıkları değiştiremedi. Gelmiş geçmiş en büyük Google fiyaskosu olarak tanımlanabilir.
Nexus serisi
Google’ın Nexus serisi akıllı telefonlar, Google için değil ancak kullanıcılar için hayal kırıklığı oldu. Nexus ismi 2010 yılından günümüze kadar uzandı. Ülkemizde de satılan ve oldukça beğenilen Nexus modelleri oldu. Ancak Google bu yıl yeni telefonlarını Pixel adı altında duyurdu. “Google’ın telefonu” olarak bilinen Nexus serisi tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak. Nexus adını taşıyan cihazlar ise şu şekildeydi;
- Nexus S
- Galaxy Nexus
- Nexus 4
- Nexus 5
- Nexus 5X
- Nexus 6
- Nexus 6P
Android@Home
Listemizi Android@Home hayal kırıklığı ile sonlandırıyoruz. 2011 yılında akıllı ev teknolojilerini tek bir noktada toplamak mottosuyla ortaya çıkan Android@Home projesi, akıllı ev içerisinde yönetimi kolaylaştırmayı hedefliyordu. İsminden de anlaşılabileceği üzere kilit nokta Android işletim sistemine dayanıyordu. Ancak proje sonlandırıldı ve benzer bir ürün olan Google Nest gibi alternatiflere ağırlık verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir