hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'dan OpenSocial

    Googledan OpenSocial
    expand

    Google, internetteki tüm sosyal ağ uygulamalarını kapsayacak biçimde tek bir oluşum sağlayacak olan OpenSocial'ı, sosyal ağ uygulamaları geliştiren uzmanlar ve daha fazla sosyal ağ özelliğine sahip olmak isteyen web siteleri için piyasaya sürdü.

    OpenSocial, geliştiriciler tarafından, kullanıcıların web siteleri, web uygulamaları veya sosyal ağlarından bağımsız olarak faydalanacakları geniş kapsamlı uygulamalar oluşturulmasını sağlayarak web için daha güçlü ve yayılmacı sosyal imkanlar geliştirecek.
     
    OpenSocial ilk kez, birçok sosyal ağ uygulamasına tek bir API'da ulaşılmasını sağlayarak, uygulama geliştirme uzmanları için gelişim ve dağıtımı daha kolay kılacak.
     
    Bağımsız API'ların çoğalması sonucunda geliştirme uzmanları onlarca web sitesi için, ayrı zaman harcamak ve yazılım hazırlamak durumunda kalıyor.
     
    OpenSocial, sosyal ağ uygulama geliştirme uzmanlarına OpenSocial uyumlu tüm web sitelerinde çalışabilmeleri için tek bir API seti sağlıyor.
     
    LinkedIn, orkut, Viadeo, XING, Hyves ve hi5 gibi OpenSocial'a destek vermeyi kabul etmiş sitelerin hali hazırda 100 milyondan fazla kullanıcısı mevcut.
     
    iLike, Flixter ve Theikos gibi birçok oluşum OpenSocial API'ları kullanan uygulamalar hazırlamış durumda.
     
    Bugünden itibaren http://sandbox.orkut.com adresinden uygulama geliştirme uzmanları OpenSocial API'larını test edebilecek.
     
    Amaç, uzmanların kutucuktaki uygulamaları yükleyerek önce Orkut'a daha sonra da diğer OpenSocial sitelerine yayılmaları.
     
    Bu programlama modeli, kullanıcılarının sosyal özellik ihtiyaçlarını karşılamak isteyen web sitelerine de yardımcı oluyor. Daha kolay sosyal ağ uygulamaları geliştiren daha çok uygulama geliştirme uzmanı; bu durumda, web siteleri için daha hızlı ve daha çok özellik anlamına geliyor.
     
    OpenSocial API'ları, sosyal ağ uygulamaları için gerekli olan bilginin erişimini sağlayacak: Kullanıcı profiline ulaşım, arkadaş listeleri ve arkadaşlarına hangi aktivitelerde bulunduklarını gösterme imkanı.
     
    Uygulama Geliştirme Uzmanları ve web siteleri için OpenSocial kaynakları code.google.com/apis/opensocial adresinde mevcut.
     
    Uygulama Geliştirme Uzmanları,
     
  • Sosyal ağ işlevlerine erişim için üç JavaScript ve Gdata API'sına
  • sandbox.orkut.com adresinde parlak bir uzman kutucuğuna
    erişim imkanına,  
     
    web siteleri ise:
  • Sitelerini OpenSocial'a uyumlu hale getirebilmek için bir araç
  • Google ve diğer web siteleriyle iletişim kurabilmek için bir destek forumu imkanlarına sahip olacak.
  • Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow