Google’a geçit yok!
Microsoft, merakla beklenen Cortana hamlesini yaptı. Beklenen oldu ve Google’a destek verilmedi.
Öncelikle meraklısına, gereken bilgiyi verelim. Cortana, Apple’ın Siri’sine benzeyen dijital bir destek platformu. Cortana sayesinde Windows 10; sesli komutlarını algılayabilir, internet aramalarınızı gerçekleştirebilir, bilgisayarı yine sesli olarak açık kapatabilirsiniz. Tabii ki bunlar; Cortana’nın en temel yetenekleri. Cortana dijital arabirimi tıpkı Siri gibi, sorularınıza yanıt verebilecek.
Cortana’yı nereden hatırlıyor olabilirsiniz? Eminiz; oyun müdavimleri soruya kolayca yanıt vermiştir. Evet, doğru cevap: Halo. Microsoft’un oyun departmanın en gözde yapımı Halo’nun baş karakteri Master Chief, Cortana isimli bir yapay zeka biriminden görevler alıyor, arkadaşlarının durumlarını öğreniyor ve olası senaryolar hakkında bilgi ediniyordu. Hatta Master Chief’in doğru dürüst sohbet ettiği tek şey Cortana’nın ta kendisi idi.
Ortada herhangi bir sürpriz yok ama Microsoft, Cortana ara yüzünde, Chrome’a destek vermeyecek. Tüm internet aramaları Bing üzerinden gerçekleşecek. Açıkçası bu Cortana’nın cazibesini biraz azaltıyor ama teknoloji devi, kararında haklı. Ne olsa kendi ürettiği bir uygulamanın, sadece kendi tarayıcısına destek vermesini istiyor. Bing’in kullanım oranları, bu sayede belki birkaç puan artabilir bile.
Intel Atom'u öldürme kararı aldı
Bazı üçüncü parti yazılımları ise Cortana’yı destekleyecek. Lakin Microsoft, bunun “Yüzde yüz güvenilir biçimde gerçekleşeceğine garanti veremeyeceğini” duyurdu.
Elbette bu karar, Windows 10 işletim sisteminizde ana tarayıcı olarak Google Chrome’u kullanmanıza kesinlikle bir engel oluşturmuyor. Evet Chrome’a, Windows 10 üzerinden sesli komut yağdırmak harika olurdu ancak Android temelli akıllı cihazların bunun için bol bol uygulaması var.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları