Google Pixel ve Pixel XL modelleri hakkında bilmeniz gereken her şey
Uzun zamandır beklenen Google etkinliğinde iki yeni telefon resmi olarak duyuruldu. Google Pixel ve Google Pixel XL modellerinin tüm detayları sizlerle.
Haftalardır beklenen Google’ın 4 Ekim tarihinde düzenleyeceği etkinlik gerçekleşti. İnternet devi, yeni akıllı telefonlarını duyurdu. İsimlendirme ve teknik özellikler noktasında çoğu tahmin doğru çıktı. Google, Nexus serisine son vererek akıllı telefon tarafında yoluna Pixel serisi ile devam edecek. Pixel model serisini ilk olarak geçtiğimiz yıl Pixel C tablet bilgisayarda görmüştük. Telefonların teknik özellikleri ve diğer detayları haberimizde.
Google Pixel ve Pixel XL modellerinin teknik özellikleri
İlk ele alacağımız model Google Pixel. Google Pixel, 5 inç büyüklükte 1080p çözünürlük sunan bir ekranla geliyor. Ekran teknolojisi olarak AMOLED panel tercih edilmiş. 441 PPI keskinlik değerine sahip ekranın altında 2770 mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. 143.8 x 69.5 x 8.6 mm ölçülere ve 143 gram ağırlığa sahip cihazda ekran camı Gorilla Glass 4 ile korunuyor.
İkinci duyurulan model ise phablet segmentindeki Google Pixel XL oldu. Google Pixel XL, 5.5 inçlik ekrana sahip. QHD (1440 x 2560 piksel) çözünürlük sunan ekranda yine AMOLED panel teknolojisi görüyoruz. Google Pixel XL modelinin büyük ekranının altında ise 3450 mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. 154.7 x 75.7 x 8.6 mm ölçülerindeki cihaz 168 gram ağırlığa sahip ve ekran camı Gorilla Glass 4.
Telefonların farklı olduğu kısımlar bu kadar. Bunun dışındaki diğer teknik özellikleri aynı paralellikte. Tasarım tarafında da tıpkı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri gibi cihazlar aynı hatlara sahip. En önemli fark ekran boyutu, çözünürlük ve batarya kapasitesi tarafında. Cihazlar gücünü Qualcomm Snapdragon 821 yongasından alıyor. Snapdragon 821 yongası dört çekirdekli bir yapıya sahip. İlk 2 çekirdek 2.15 GHz hıza sahip. İkinci çift çekirdek ise 1.6 Ghz frekans hızında.
4 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla piyasaya çıkacak olan cihazla kutusundan Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. 32 GB depolama alanını az bulacak kullanıcılar için ise 128 GB depolama alanı sunan ikinci bir versiyon bulunuyor. Google tarafında bir farklılık olarak bu yıl duyurulan Pixel telefonlarda microSD hafıza kartı yuvası yer alıyor. Nexus cihazlarda bu özelliği görmüyorduk. 256 GB’a kadar hafıza kartları destekleniyor.
Parmak izi okuyucu sensör, hızlı şarj özelliği, USB Type-C portu gibi güncel teknolojilere her iki cihazda da yer verilmiş. Önemli bir farklılık olarak Google’ın sanal gerçeklik platformu olan DayDream VR desteği sunan ilk cihazlar olduğunu belirtelim. Telefonların renk seçenekleri de her iki modelde aynı. Siyah, gümüş ve mavi olmak üzere toplamda üç renk seçeneği sunuluyor. Altın sarısı veya rose-altın gibi renk seçenekleri şimdilik yok.
Pixel serisinin kamera tarafında arkada 12 MP çözünürlüğünde kameralar görüyoruz. Kameraların diyafram açıklığı f/2.0 olarak açıklandı. Algılayıcı boyutu arka tarafta 1/2.3″ iken ön tarafta ise 1/3.2″ olarak açıklandı. Piksel büyüklüğü ise 1.55µm. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğe sahip özçekim kameraları yer alıyor. Arka kamera 4K çözünürlükte 30 kare/saniye hızında video kaydı yapmak mümkün. Ön kamera ise 1080p video kaydı yapabiliyor.
Geçtiğimiz yıl Huawei markasıyla çalışan Google bu yıl HTC’yi tercih etmiş. Yani yeni Pixel serisi HTC üretimi olarak karşımıza çıkıyor. Ön siparişler 13 Ekim tarihinde başlayacak. Cihazlar 20 Ekim tarihinde tüketiciler ile buluşacak. Ön sipariş süreci ilk olarak ABD, Avustralya, Kanada, Almanya ve Birleşik Krallık’ta başladı. 13 Ekim tarihinde ise Hindistan’da başlayacak. Şimdilik Türkiye hakkında bir bilgi yok. Cihazlar 649 dolardan başlayan fiyat etiketine sahip olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları