hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy S25 ailesinde Exynos işlemci kullanılmayacak

    Galaxy S25 ailesinde Exynos işlemci kullanılmayacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Geçtiğimiz aylar içinde Galaxy S25 ‘ler hakkında ilginç raporlar yayınlandı. Bu raporlarda yeni amiral gemisi serisinde hangi yongasetlerinin kullanılacağına yönelik farklı iddialar vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galaxy S25’lerde sadece Exynos’un olacağı ileri sürüldü. Başka bir söylentide ise telefonlarda sadece Snapdragon çiplerinin yer alacağı belirtildi. Taze bir rapor işlemci bilmecesine açıklık getirdi.

    The Korea Economic Daily’nin haberine göre Samsung Galaxy S25, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Ultra’da sadece Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi kullanılacak. Telefonlar tüm ülke pazarlarında Snapdragon’la piyasaya sürülecek. Exynos 2500 yongası olmayacak. Görünüşe göre bu strateji S25 serisinin performansını en üst düzeye çıkarmak için yapıldı.

    Exynos 2500 ise 2025’in 2. yarısında piyasaya sürülecek olan Galaxy Z Fold7 v Galaxy Z Flip7’de kullanılacak. Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonlarında şimdiye kadar Qualcomm’un Snapdragon çipleri kullanılmıştı. Exynos 2500’ün Snapdragon yerini alması da ilginç bir değişiklik.

    Kaynak bununla birlikte katlanabilir telefonlar çıkana kadar Exynos 2500’de verimin ve performasını daha iyi hale getirilebileceğini de not düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce dedikodularla ünlü Naver sitesinde Koreli üreticinin Galaxy S25’te tasarımı değiştireceğinden bahsedilmişti. Çin’in sosyal medyası Weibo’da yer alan bir söylentiye göre Samsung, S25’te yeni tasarım dili kullanacak ve bununla birlikte S25 serisinin tüm modellerinde titanyum çerçeve yer alacak. Tasarım değişikliğinin olması beklenen bir durumdu, bu dedikodu Naver’in iddiasını da destekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow