hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy Note9 farklı bir tasarımla mı gelecek?

    Galaxy Note9 farklı bir tasarımla mı gelecek
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Hatırlanacağı üzere Samsung geçtiğimiz yıl tanıttığı Galaxy S8 ve S8+ ile yeni bir tasarım çizgisine geçiş yapmıştı. Alt ve üst kısımda ince çerçevelerin bulunduğu bu ekran tasarımına Güney Koreli şirket Infinity Display ismini vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung son yıllarda bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı. Aslında bunun altında pek çok neden mevcut. Sektördeki rekabetten tutun da Güney Koreli şirketin benimsediği fiyat politikasına kadar pek çok sebep sıralayabiliriz. Peki istenilen sıçrama Galaxy Note9 ile gelebilir mi? İşte bu yazımızda Note9’un şimdiye kadar sızdırılmış olan özelliklerini bir araya getiriyoruz.

    Infinity Display, S8 ve S8+’ın başarılı bir satış performansı çizmesine önemli bir katkı sağladıysa da sonraki amiral gemisi modellerinde pek rağbet görmedi. Nitekim, kullanıcılar artık Galaxy Note9 ile tamamen farklı bir tasarım çizgisi görmek istiyorlar. Peki ya Samsung? Samsung da bunu istiyor mu?

    Samsung tasarım konusunda ağırdan alıyor

    Samsung tasarım konusunda Sony kadar olmasa da katı çizgilere sahip bir şirket. Yani bir tasarımı bellediler mi kolay kolay ondan vazgeçmiyorlar. Zaten Galaxy S serisindeki eski modellere bakacak olursak, bu durumu net bir şekilde görebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung’un yıllar içerisinde tasarımsal olarak yaptığı en büyük yenilik curved ekran oldu. Yani sağ ve sol tarafta kavisli seyreden ekran tasarımı. Bu tasarım çizgisi Galaxy S serisini yeni bir soluk getirmeyi başardı. Fakat kullanıcıların istediği tasarımsal yenilik tam olarak bu değildi.

    Genel itibariyle Samsung’un uçtan uca ekrana geçmesi bekleniyor. Sektördeki diğer üreticilere baktığımızda uçtan uca ekranlar, çentikli tasarımlar adına pek çok değişiklik mevcut. Fakat Samsung tarafında henüz bu konuda atılmış önemli bir adım yok.

    Geçtiğimiz günlerde çentikli ve çentiksiz tasarımlara dair iki patent görseli sızdırılmıştı. Bazı kesimler bu patentlerden en azından birisinin Galaxy Note9’da karşımıza çıkabileceğini iddia etseler de bu zayıf bir ihtimal gibi görünüyor. Büyük bir aksilik olmazsa, Note9 tasarımsal anlamda S9+’a benzeyecektir.

    Performans tarafında da iyileştirme olmayacak

    Samsung senelerdir yıl içerisinde iki farklı amiral gemisi modeli ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan birisi Mart – Nisan gibi satışa sunulan Galaxy S serisi modeliyken, diğeri ise Eylül gibi satışa sunulan Note serisi modeli oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıllara da baktığımızda S serisi modellerle Note serisi modeller arasında perfromans nazarında önemli bir farkın olmadığını görüyoruz. Zaten bu kadar kısa bir süre içerisinde yonga seti alanında da fark yaratacak çipler üretilmiyor.

    Dolayısıyla bu sene de S serisi ile Note serisi arasında performans bazlı farklılıklar olmayacaktır. Uzun lafın kısası, Note9 da aynı S9+ gibi SD845 ya da Exynos 9810 ile satışa sunulacaktır. Belki RAM tarafında ufak bir farklılık olabilir. Keza sızdırılan bilgilerde min. 6GB RAM’den bahsediliyor. Hatta bazı Asya ülkelerinde 8GB RAM’li Note9’un satışa sunulacağına dair iddialar da mevcut.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiyat nazarında da değişen birşey olmaz

    Peki şimdi gelelim fiyat olayına. Malum, tasarım aynı, performans aynı, kamera aynı… Peki ya fiyat? İşte bu noktada bazı sorunlar mevcut. Samsung şirket politikası gereği her zaman yeni telefonlarını daha pahalı fiyatlardan satışa sundu. Keza bir zamanlar 400 euro olan amiral gemisi modelleri şu aralar 800 – 900 eurodan satışa çıkıyor.

    Dolayısıyla Galaxy Note9 fiyatı da selefine nazaran biraz daha pahalı olacaktır. Temel olarak bakıldığında Note8 ile Note9 arasında önemli bir fark olmayabilir. Fakat fiyat anlamında en az 500 – 600 TL bir fark olacaktır. Zira aynı fark S8 ve S9 arasında da vardı.

    Açık konuşmak gerekirse, sızıntılarda da dile getirildiği gibi Note9 Infinity Display tarzında bir tasarım ve S9+ ile eşdeğer performans çizgisinde bir sistem ile karşımıza çıkarsa, satış rakamları bazında istenilen düzeye ulaşması pek de olası görünmüyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow