hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy Note geri dönüyor

    Galaxy Note geri dönüyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bir süredir rafa kaldırılan Galaxy Note markası, yeni S25 serisiyle birlikte geri dönüyor olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada dolaşan son sızıntılara göre, Samsung’un en üst düzey modeli olan Galaxy S25 Ultra, Galaxy S25 Note olarak yeniden adlandırılabilir. Samsung, Note markasını 2021 yılında bırakmıştı, ancak şimdi bu güçlü ismi geri getirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Note isminin geri dönüşü, S-Pen’in yeniden ön plana çıkmasına da olanak tanıyacak.

    Ultra Yerine Note

    Samsung, “Ultra” adını çok fazla markanın kullandığını düşünüyor ve bu nedenle üst düzey cihazları için farklı bir kimlik arayışında. Galaxy S25 Note adı, S-Pen desteğini vurgulayan ve daha prestijli bir izlenim yaratan bir isim olarak öne çıkabilir. Böylece, Samsung’un en üst düzey modeli hem isim olarak hem de işlevsellik olarak daha farklı bir kimliğe bürünecek.

    Samsung’un isimlendirme değişikliği yalnızca S25 Ultra/Note ile sınırlı değil. Aynı zamanda Galaxy S25 Plus’ın da Galaxy S25 Pro olarak yeniden adlandırılması bekleniyor. Bu değişiklik, Pro modelinin standart S25’e göre daha gelişmiş özellikler sunacağı anlamına geliyor. Samsung’un bu hamlesi, Apple’ın iPhone 15 serisinde kullandığı isimlendirme stratejisine benzer bir yaklaşıma işaret ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    S25 Serisiyle Gelen Tasarım ve Donanım Yenilikleri

    Galaxy S25 Ultra’nın tasarımında da önemli değişiklikler bekleniyor. S24 Ultra’da bulunan keskin kenarlar, kullanıcılar tarafından eleştirilmişti ve bu geri bildirimler doğrultusunda S25 Ultra’nın daha kavisli kenarlara sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca, Galaxy S25 ve S25+ modellerinde Exynos 2500 işlemcisi sunulacakken, Ultra modelde ise daha güçlü bir işlemci kullanılması bekleniyor. Kamera tarafında da büyük yenilikler var: 200 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel telefoto, 50 megapiksel süper telefoto ve 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera gibi etkileyici donanımların S25 serisinde yer alacağı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow