Foxconn, fidye yazılımı kurbanı oldu
İnternet kullanıcılarını tehdit eden en büyük tehlikelerden biri fidye yazılımları. Hackerların bir şekilde sızmayı başardıkları bilgisayarlardaki kişisel dosyaları şifreleyerek, bu şifreyi paylaşmak için para istediği bu kötü amaçlı yazılım türü, gitgide daha yaygın hale geliyor.
Üstelik hackerlar bu fidyeler sayesinde elde ettikleri finansal kaynak sayesinde her geçen gün daha gelişmiş hack araçlarına ve yazılımlarına ulaşabiliyor. Sonuç olarak bu yazılımlardan korunmak oldukça zorlu bir hale gelmiş durumda. Nitekim en büyük teknoloji şirketleri bile bu siber saldırılara yenik düşebiliyor.
Teknoloji dünyasının en büyük parça üreticilerinden biri olan ve başta Apple olmak üzere pek çok teknoloji devi için parça üreten Foxconn da fidye yazılımı karşı savunmasız kaldı. Foxconn, mayıs ayı sonunda gerçekleşen bir fidye yazılımı saldırısı sebebiyle Meksika’daki üretim tesislerinde işin durma noktasına geldiğini açıkladı.
Foxconn sözcüsü Jimmy Huang, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Meksika’daki fabrikalarımızdan birinin mayıs ayının sonlarında bir fidye yazılımı ile siber saldırıya uğradı doğrulandı. Şirketimizin siber güvenlik ekibi, dosyaları kurtarmak için planlanan önlemleri plana uygun şekilde uyguluyor.” Foxconn, şirketin üretim faaliyetlerinin bu saldırı yüzünden sekteye uğradığını, ancak üretimin yavaş yavaş normale döndüğünü açıkladı.
Foxconn, bu saldırıdan kimin sorumlu olduğu ya da saldırı sonucunda herhangi bir veri sızıntısı yaşanıp yaşanmadığı konusunda bir detay paylaşmadı. Ancak fidye saldırıları ile tanınan LockBit, Foxconn’a yapılan bu saldırının sorumluluğunu üstlendi ve Foxconn’un istedikleri fidyeyi 11 Haziran’a kadar ödemediği takdirde ele geçirdikleri verileri sızdırmakla tehdit etti. LockBit’in Foxconn’dan ne kadar fidye istediği bilinmiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları