Felç tarihe karışabilir
İnsan beynini canlı tutmanın biri yolu bulundu. Yapılan araştırmalar ile birlikte bazı nörolojik hastalıklara çözüm bulunabileceği ortaya çıktı.
Son dönemlerde yapılan yeni çalışmalar ile birlikte insan beynini canlı tutmanın yolları aranıyordu. Alzheimer ve felç gibi nörolojik hastalıklara çözüm bulunması konusunda bu çalışmalar büyük bir öneme sahipti. Sonunda Danimarkalı araştırmacılar bir ilke imza attı. Araştırmalar sonucunda insan beyninin dışarıda canlı kalabileceği görüldü.
Araştırmanın liderliğini yapan Emma Louise Louth bu konuda son derece umutlu. Bir insan beyninden alınan parça dışarıda yaklaşık olarak 12 saat boyunca tutuldu. Normal şartlarda bu imkansız bir süre. Ancak bilim insanlarının bazı özel ortamlar yaratması aslında beynin dışarıda da canlı kalabileceğini gösterdi.
Yapılan yeni çalışmalar ile birlikte beynin hangi materyaller ile canlı kalabileceği görülmüş oldu. Bilim insanları beyin omurilik sıvısında bulunan bileşenleri kullandı ve bir karışım ortaya çıkardı. Ayrıca alınan beyin dokusunun soğutulması sağlandı. Böylece bu doku oksijenli bir şekilde kaldı ve canlılığını devam ettirdi.
Yapılan araştırmalarda bilim insanlarının önemli bir dezavantajı vardı. Genellikle beyin çalışmaları fareler üzerinde gerçekleştiriliyor. Fakat fareler üzerinde gerçekleşen çalışmalar en doğru sonuçları vermiyor. Bu nedenle araştırmaların olduğu gibi insan beyni üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bilim insanları böylece daha doğru sonuçlar bulabileceğini düşünüyor. İnsan beynini canlı tutmanın yolu işte tam da bu sayede bulundu.
Önümüzdeki günlerde felçli bireyler ve Alzheimer hastaları için önemli gelişmeler yaşanabilir. Beynin dışarıda bu kadar uzun bir süre canlı kalabilmesi yeni araştırma sonuçları ortaya çıkaracaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları