hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook Messenger’a Dikkat!

    Facebook Messenger’a Dikkat
    expand

    Facebook Messenger uygulaması bazı açılardan yeterli koruma seviyesine sahip olsa da, kullanıcıların dikkate alması gereken bazı noktalar da mevcut.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyaca ünlü sosyal medya servisi Facebook, kötü niyetli kişilerin eylemlerinin artması nedeniyle; eskisine göre çok daha sıkı güvenlik politikaları güdüyor. Facebook’un hakimiyetinde bulunan Whatsapp, Viber ve Google’ın Allo servisi, Messenger gibi end-to-end encryption (E2EE) şifrelemesini kullanıyor. Söz konusu konuşmalar; “gizli sohbet”olarak konumlanıyor ve şifrelendiriliyor.

    Facebook

    Lakin sistemin bazı açıkları da mevcut. Dikkat etmeniz gereken nokta da burası. End-to-end encryption (E2EE) algoritması, teke-tek kişiler arasındaki görüşmeler için azami güvenlik sağlasa da, grup konuşmalarında gerekli şifreleme eylemleri gerçekleşmiyor. Yani grup konuşmalarında, çok ama çok dikkatli olmanız gerekiyor.

    Messenger’ın üst düzey koruması, Mayıs ayında gün yüzüne çıkmış ve kullanıcılardan, son derece olumlu tepkiler almıştı. Ancak, herkesin bir aşil tendonu veya daha popüler bir deyimle Kriptoniti mevcut. E2EE algoritmasının zayıf tarafı da, ikiden fazla kişi arasında gerçekleşen görüşmeler… Bu konuda Messenger kullanıcılarını özellikle dikkatli olmaya davet ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Gizli Konuşmalar” kategorisinin diğer bir zayıf noktası ise GIF, video, Facebook ödeme sistemi ve buna benzer bazı uygulamalara destek vermemesi. Lakin bu, güvenli yazışmalar için kabul edilebilir bir bedel. Ne de olsa E2EE devreye girmeden önce, kullanıcılar SSL/TSL protokollerini kendileri aktif kılmak zorundaydı.

    Grup görüşmelerinin de benzer bir algoritma ile korunup korunmayacağı merak konusu. Ancak şimdilik buna ışık tutacak bir veri yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow