hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Exynos 2200, Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bıraktı

    Exynos 2200, Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bıraktı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Exynos 2200 gücü ile şaşırtmaya devam ediyor! Yeni bir akıllı telefon alacak olanların ilk baktığı konuların başında yonga seti gelir. Eğer biraz teknoloji dünyası yakından takip ediliyorsa, yonga seti tercihi oldukça kolay bir iş haline gelecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nitekim son zamanların en popüler akıllı telefonları genelde Snapdragon’un amiral gemisi yonga setlerini kullanıyor. Hatta Güney Koreli teknoloji devi Samsung’da uzun süre kendi yonga setleriyle birlikte Snapdragon modellerini kullanan Galaxy S modellerini bir arada satışa sunmuş ancak S22 modeliyle birlikte ağırlığı Snapdragon modeline vermişti.

    Tabi buradan hareketle, piyasanın en önemli isimlerinin genelde Snapdragon modelleri olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır. Ancak yapılan son araştırma Samsung’un kendi işlemci kümesi olan Exynos 2200’ın oyunlardaki 3D grafik kalitesi kategorisinde Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bıraktığını gösteriyor.

    Testin yapıldığı platform Basemark Vitro GPU. Bu testte karşılaştırılan telefonlar ise, gücünü Exynos 2200 yonga setinden alan Samsung Galaxy S22 Ultra modeli ile gücünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alan Redmagic 8 Pro oldu.

    Test sonuçlarına göre ortalama değerlere bakıldığında Exynos 2200 modelinin 21,6 FPS değerine ulaştığı görülürken, Snapdragon 8 Gen 2’nin ise 17,6’da kaldığı anlaşıldı. Her ne kadar tek başına bu veri Exynos 2200’ın Snapdragon 8 Gen 2’den daha iyi olduğunu söylemek için çok yetersiz olsa da yine de önemli bir kategoride daha üstün olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow