Evrenin yeni fotoğraflarını paylaştı
Durham Üniversitesi bilim adamlarının yer aldığı ve karanlık evrenin anlaşılmasına yardımcı olmayı amaçlayan ekip, daha önce uzaya gönderilen öklid uzay teleskopunun çektiği yeni görüntüleri paylaştı.
Durham üniversitesi, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Temmuz 2023’te fırlattığı Öklid uzay teleskopunun önemli ortaklarından biri.
Durham’ın Galaksi Dışı Astronomi Merkezi’nden Profesör Richard Massey, Öklid teleskobunun şimdiye kadar yapılmış en hassas kamera, yeni görüntüler, binlerce gökada içeren kümeleri, yıldız oluşum yuvalarını ve gökada birleşmelerini gösterdiğini söyledi.
Profesör Massey, Euclid hakkında şunları söyledi: “Onu, bu zorlu ortamda en az altı yıl hayatta kalacak şekilde tasarlamak 20 yıl sürdü. Bugünkü görüntüler, Öklid’in karanlık evrendeki yapıları ve nesneleri daha önce hiç görmediğimiz ayrıntılarla görme kapasitesini gösteriyor. Bu, evrenimizin evrimi hakkındaki bilgimizi ve anlayışımızı önemli ölçüde geliştirecek son derece heyecan verici bir zaman.”
ESA Genel Müdürü Josef Aschbacher :
“Misyon, Avrupa’daki bilim adamlarının, mühendislerin ve endüstrinin ve dünya çapındaki Öklid bilim konsorsiyumunun üyelerinin uzun yıllar süren sıkı çalışmasının sonucudur.
Bu başarıdan gurur duyabilirler. Sonuçlar, bu kadar iddialı bir görev ve bu kadar karmaşık temel bilim için hiç de küçümsenecek bir başarı değil. Öklid, evrenin yapısını haritalandırmaya yönelik heyecan verici yolculuğunun en başında.” şeklinde açıklama yaptı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları