Endpoint Security, Windows 7'yi destekliyor
Check Point, uç noktada güvenliğin tüm kritik bileşenlerini tek programda toplayan ilk ve tek çözüm olan Check Point Endpoint Security’nin Microsoft Windows 7 işletim sistemini desteklediğini duyurdu.
Windows XP, Vista ve Windows 7 tabanlı desktop ve laptop bilgisayarlardan oluşan karışık ortamlara sahip kurumlar, Check Point Endpoint Security sayesinde tüm uç nokta güvenliğini merkezi yönetimli tek bir çözüm ile sağlayabiliyorlar.
10’dan fazla entegre güvenlik işlevi ile kurumlara kapsamlı uç nokta güvenliği sunan Check Point Endpoint Security, WebCheck teknolojisi ile önleyici tarayıcı güvenliği, güvenli uzaktan erişim VPN istemcisi ve tüm disk şifreleme özelliklerini içeren tek çözüm olma özelliğini taşıyor.
Çözüm, tek program kurulumu ve entegre güncelleme prosesi ile kurulum maliyet ve karmaşıklığını azaltırken yönetim etkinliğini artırıyor ve böylece yöneticilerin hayatlarını kolaylaştırıyor.
Tek program, tek güncelleme, tek tarama ve tek arayüz ile Check Point Endpoint Security çok sayıda program, güncelleme ve yama ile uğraşma mecburiyetini ortadan kaldırarak işleri son kullanıcı açısından da son derece kolaylaştırıyor.
Dört yıldan kısa bir süre içerisinde, kurumların üç farklı Microsoft işletim sistemi ile karşılaştıklarının altını çizen Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, kurumsal ortamlarda üç farklı işletim sisteminin karışık olarak kullanılmasının çok muhtemel olduğunu söyledi.
Göktan, Check Point Endpoint Security’nin her bir işletim sisteminin kendine özgü tehditlerine ayrı ayrı hitap ettiğini belirtti. Check Point Endpoint Security ile tüm uç noktalar üzerindeki politikaların merkezi olarak tek konsoldan yönetilebildiğini vurgulayan Göktan bunun hem genel olarak uç nokta güvenliğinin seviyesini yükselttiğini hem de yönetim etkinliğini artırdığını belirtti.
Check Point Endpoint Security’nin başlıca özellikleri şöyle:
Check Point WebCheck, patentli tarayıcı sanallaştırma teknolojisi ile kurumsal uç noktaları Web tabanlı saldırılardan korur.
Ortam şifreleme ve port kontrolü, USB bellekler, CD ve DVD’ler gibi çıkarılabilir ortamları şifreler, portlar ve aygıtların aktivitesini denetleyerek hassas kurumsal verileri korur, malware’i önler.
Ağ erişim denetimi (NAC), kurumsal ağlara erişimi denetleyen kapsamlı bir NAC politikası uygulayarak, sadece antivirüs güncellemeleri, yamaları, service pack’leri ve tarayıcı, VPN istemcisi gibi programları istenen düzeyde olan uç noktaların kurum ağına bağlanabilmelerini sağlar.
Merkezi yönetim özelliği ile merkezi konfigürasyon, politika yönetimi, raporlama ve analiz sağlar.
Check Point OneCheck, Windows ve tüm uç nokta güvenliği fonksiyonlarına tek bir kolay login ile erişim sağlayarak kullanıcı deneyimini kolaylaştırır.
VPN özelliği ile uzaktan erişim oturumları sırasında iletilen veriyi şifreleyip tanılayarak kurumsal kaynaklara güvenli uzaktan erişim sağlar. VPN Auto-connect özelliği ile LAN, WiFi ve 3G ağları arasında dolaşırken bağlantıyı korur ve VPN bağlantısını otomatik olarak ayarlar.
Boot öncesi kimlik doğrulama ve güçlü şifreleme algoritmalarının kombinasyonu ile tüm disk şifreleme laptop ve desktop bilgisayarlardaki veriler için en yüksek seviyede veri güvenliği sağlar.
Ödüllü firewall, istenmeyen trafiği engeller, uç noktalara malware bulaşmasını önler ve bilgisayarları hacker’lara görünmez yapar.
Program Advisor ile program kontrolü uç noktalarda sadece uygun ve onaylı programların çalıştırılabilmesini sağlar.
İmza, davranış denetimi ve sezgisel analiz yöntemlerinin kombinasyonu ile, virüsler, spyware, keylogger’lar, Truva atları, rootkit’ler ve diğer malware’i tespit eder ve temizler.
Check Point Endpoint Security ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.checkpoint.com/products/endpoint_security/index.html adresinden ulaşılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)