En çok kullanılan Android sürümü Marshmallow
Android versiyonlarındaki kullanım oranlarının gösteren tabloya göre Oreo kullanımı hala yüzde 0.3 seviyelerinde. Yani kabaca piyasadaki 300 Android telefonun sadece 1’inde Oreo yüklü. İşte Android versiyonları ve kullanım oranları.
Google tarafından yayınlanan tabloya göre Oreo kullanımı Gingerbread ve Ice Cream Sandwich’in bile altında. Zira bu işletim sistemleri yayınlanalı 6-7 sene olmuş durumda. Oreo’nun bu kadar yavaş bir şekilde artış göstermesinin temel sebebi ise üreticiler. Keza bir çok akıllı telefon üreticisi Oreo için tarih vermiş olsa da henüz güncellemeyi yayınlayanların sayısı bir eldeki parmak sayısını geçmiyor.
Öte yandan Android Nougat kullanımında hatırı sayılır bir artışın olduğunu söylemek mümkün. Zira Nougat kullanım oranı yüzde 20.6 seviyelerine kadar ulaşmış durumda. Nougat, Lollipop ve Marshmallow’un ardından en çok kullanılan Android versiyonu konumunda. Bu üç versiyonu Yüzde 13.8 oranında kullanıcıya sahip olna KitKat izliyor. Sonrasında gelen versiyonların kullanım oranları ise yüzde 1’in altında.
Elbette bu tabloda bizi asıl ilgilendiren durum, Oreo’nun hala en düşük kullanım oranına sahip olan Android versiyonu olması. Zira Google Oreo’yu yayınlayalı uzun zaman oldu. Oreo’dan sonra yayınlanan iOS 11 bile kısa sürede yüzde 30’lara ulaşmayı başarmıştı.
Belki de Android ile iOS arasındaki en büyük fark budur. Birisi yayınlandıktan aylar sonra bile kullanıcıya ulaşamazken, diğeri çıktığı hafta genel kullanıcı kitlesinin 4’te 1’ine hitap edebiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)