EMC'nin büyük sürprizi
EMC, yeni çözümleri ile yine bilişim sektörünün gündeminde. İşletmelerin, BT dönüşümlerini gerçekleştirirken ihtiyaç duydukları tüm noktalar dikkate alınarak tasarlanan yeni EMC çözümleri; özellikle “hız” konusunda son derece iddialı ürünler.
EMC, yeni çözümlerinin lansmanını, müşterilerinin ve iş ortaklarının katılımı ile “EMC BÜYÜK SÜRPRİZ” etkinliğinde gerçekleştirdi. EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez’in ev sahipliğinde; EMC Kıdemli Bölge Direktörü Cem Fındıkoğlu ve EMC Sistem Mühendisliği Yöneticisi Fırat Öztürk de birer sunum gerçekleştirdikleri etkinlikte sergilenen; simülasyonlu F1 aracı da büyük ilgi gördü.
Lansmanları gerçekleşen yenilikler arasında; devrim niteliğindeki yeni EMC VNX Serisi; öncelikli iş yükleri için daha geniş kapsamlı seçenekler ile; orta ölçekli depolama çözümleri sınıfında eşi benzeri olmayan bir performans sergiliyor. VNX bütünleşik veri depolama sistemleri (VNX5200, VNX5400, VNX5600, VNX5800, VNX7600, VNX8000, VNX-CA ve VNX-F), orta kademe veri depolamanın tanımını ve ekonomisini tamamen değiştiriyor. Yeni VNX uygulama performansı, veri depolama verimliliği, veri koruma, veri kullanılırlığı ve kullanım kolaylığında çıtayı yükseltiyor. Yeni MCx™ yazılımı aracılığıyla yeni nesil VNX, Flash’ın gücünü tam anlamıyla ortaya çıkarıyor; uygulama ve dosya performansını 4 kata kadar artırıyor ve aynı zamanda benzersiz performansı bir önceki nesil sisteme göre üçte bir oranda fiyat avantajı sağlıyor.
Tüm EMC VSPEX referans mimarileri artık yeni nesil VNX Serisi ile çalışıyor ve aynı fiyatlara 2 kat daha fazla sanal makine ile en kritik iş yükleri için daha fazla seçenek sunuyor. VSPEX; 3.600 adet satış, 3.000 müşteri ve 1.500 iş ortağı ile dünyanın en hızlı büyüyen referans mimarisi.
Yeni EMC XtremSW Cache 2.0 yazılımı; VNX Serisi de dahil olmak üzere EMC dizilimleri ile daha derin entegrasyon özelliği sunuyor ve tepki süresini %65 düşürüyor. Gelişmiş önbellekleme yazılımı ayrıca VMWare vCenter ile daha fazla birlikte çalışabilirlik özelliği, sektörün ilk IBM AIX desteğini ve Oracle RAC ortamları için de dağıtımlı önbellek uyumluluğunu sunuyor. Tüm bunların yanında tüm sunucu flash SSD’leri ya da PCle donanımı (EMC XtremSF™ sunucu flash donanımı dahil) için de daha fazla destek sağlıyor.
EMC’nin global bilişim dünyasına ön izleme ile merhaba diyen; esnek bulut platformu “Nil Projesi” (Project Nile) ise son derece merak uyandıran özellikler taşıyor. Project Nile; dünyada ticari olarak satışa sunulacak ilk web-bazlı depolama altyapısı olma özelliğini taşıyacak.
Bu yenilikler birarada EMC müşterileri ve iş ortaklarına Açık, Özel ve Hibrid Bulut ortamlarını kurarken ihtiyaç duydukları temel unsurları sağlıyor. EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez; global lansmanları ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına giren yeni EMC çözümleri konusunda şunları söyledi; “İşletmeler mevcut veri merkezi altyapılarından daha fazla performans ve verimlilik beklerken; aynı zamanda gelecek nesil mobil ve web uygulamaları için de yeni mimarileri araştırıyor. EMC, Intel MultiCore, sanallaştırma ve Flash gibi kendinden önceki teknolojilerin yerini hızlı bir şekilde alan teknolojileri tamamen benimseyerek ve kullanarak işletmelere BT departmanlarını dönüştürmek için ihtiyaç duydukları çözüm ve hizmetleri sunuyor. EMC yalnızca benzersiz düzeylerde performans ve verimlilik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin rekabette güçlü konumda kalmaları için gereken çevikliği de sağlıyor.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)