EMC'den daha az maliyetle Karma Bulut çözümleri
EMC’nin yeni ürünleri, işletmelerin “Mümkün Olanı Yeniden Tanımlamalarına” yardımcı olurken, uygulamalara ilişkin iş yüklerini ve çalıştırma maliyetlerini azaltacak. Aynı zamanda da yeni uygulama iş yükleri aracılığıyla da inovasyon sürecini hızlandıracak.
EMC, Flash, kurumsal veri depolama ve ölçeği genişletilebilir NAS ürün portföylerine önemli yeni ürün ve özellikler eklediğini duyurdu. Yeni ürün grupları, günümüzün BT kuruluşlarına ve işletmelerin BT departmanlarına, “Mümkün Olanı Yeniden Tanımlama” konusunda yardımcı oluyor ve karma buluta geçiş süreçlerini hızlandırıyor.
Geçtiğimiz birkaç yılda, sosyal medya, bulut bilişim, mobil teknolojiler ve büyük veri alanındaki devasa eğilimlerden yararlanarak yeni uygulamalar geliştiren işletmeler, faaliyet gösterdikleri sektörü de dönüştürmeyi başardı. BT’de dönüşümün tarifi kavramsal olarak basittir; mevcut uygulamalara yatırımı azaltarak, yeni uygulamalara yatırım yapmak. Ancak, günümüzde mevcut uygulama iş yükleri içinde, yıllık üretilen veri miktarı %29 artmakta, işle ilgili uygulamalar üzerindeki destekleyici altyapı uygulamalarının neden olduğu “yığılma” oranı %58 olarak devam etmekte ve belirli uygulama iş yüklerinin daha hızlı performansa olan gereksinimi de her gün artmaktadır.
Mevcut uygulama varlığını çalıştırma maliyetini başarıyla azaltan işletmeler buradan edinilen tasarrufu yeni uygulama geliştirme için kullanabilir ve işlerini yeninden tanımlayacak olan yeni nesil mobil ve büyük veri uygulamalar yaratabilir. Bu özel tasarlanan uygulamaların hem yeni hem de mevcut uygulama iş yükleri arasında daha fazla altyapı yığınları oluşturmadan bir köprü oluşturmaları gerekir. EMC’nin sunduğu; “EMC® XtremIO™”, “EMC VMAX3”, “EMC Isilon® OneFS” ile pazara sunulan “EMC ViPR® 2.0”, “ViPR SRM 3.5” ve “EMC ECS™” cihazı, bu ve bunun gibi birçok ihtiyaca karşılık veriyor. Bu çözümler, BT kuruluşları ile işletmelerin, BT departmanlarının karma buluta geçiş süreçlerini hızlandırırken, “Mümkün Olanı Yeniden Tanımlamaları”na yardımcı oluyor.
Yeni Ürünlerin Öne Çıkan Özellikleri
• EMC, EMC XtremIO tamamı flash dizilimler için bir dizi yeni özellik, konfigürasyon, ekosistem entegrasyonları ve iş programları sunan XtremIO 3.0’ı duyurdu. Bir arada bu özellikler daha fazla ölçek, daha fazla işlev ve performansa aç iş yükleri için de daha fazla destek sağlıyor.
• EMC, büyük merakla beklenen ve VMAX™’i kurumsal ölçekli veri depolama çözümünden kurumsal ölçekli veri hizmetleri platformuna dönüştüren VMAX3 ailesini tanıttı. Bu yeni platform, bulut benzeri çeviklik, verimlilik ve veri merkezi içinde kontrol özellikleri ile bugüne kadar kurumsal ölçekli veri depolamada mümkün olan her şeyi kökünden değiştiriyor. VMAX3 kurumsal ölçekli veri hizmetleri platformu, işletmelerin veri merkezi ya da açık bulut içindeki belirli iş yüklerini en etkin şekilde çalıştırabilecekleri yerde, kontrolü yeniden ele geçirmelerine olanak sağlıyor. BT’nin Veri Depolamayı Hizmet Olarak Sunma’ya doğru bir eğilim içinde olduğu günümüzde VMAX3, karma bulutun temelini oluşturuyor.
• EMC sektörün ilk kurumsal ölçeği genişletilebilir Data Lake çözümünü güçlendiren yeni çözümleri, EMC Isilon OneFS’teki önemli yenilikleri ve yeni Isilon platformlarını duyurdu. HDFS için sürekli desteği de içeren yeni ürün ve özellikler işletmelerin dev miktarda yapılandırılmamış verilerini depolamalarına, korumalarına ve yönetmelerine yardımcı oluyor.
• EMC işletmelerin ticari platformlar üzerinde gerçek anlamda modern bir veri depolama altyapısı kurmalarına yardımcı olacak olan EMC ViPR 2.0 ve EMC ViPR SRM 3.5’i tanıttı. Bu yeni çözümler herhangi bir veri depolama altyapısını- iki dizilimli altyapıdan hiperölçekli petabaytlarca kapasiteye sahip ortamlara kadar- yönetmeyi de kolaylaştırıyor.
• EMC, veri merkezleri için tasarlanan ve sektörde çığır açan hiperölçekli veri depolama altyapısı ECS Cihazı’nın da satışa sunulduğunu duyurdu. ViPR 2.0 ile çalışan ECS Cihazı, veri depolama ekonomisini yeniden tanımlıyor ve açık bulutun faydalarını-maliyet, basitlik ve ölçeklenirlik- özel bulutun güvenlik ve kontrol özellikleri ile dengeliyor. EMC ilk ECS Cihazını toplam üç Petabayt kapasiteli tek bir sistem olarak Vatikan Kütüphanesi’ne gönderdi.
Yönetici Görüşleri
EMC Bilgi Altyapıları CEO’su David Goulden konuyla ilgili olarak; “Yeni uygulamalar geliştirmek için sosyal ağlar, bulut bilişim, mobil teknolojiler ve büyük veriden oluşan dört devasa trendden yararlanan işletmeler, faaliyet gösterdikleri sektörü yeniden tanımlıyor. BT departmanlarının, işletmelerin talep ettiği yeni uygulamaları finanse edebilmesi için maliyetlerden tasarruf sağlaması gerekiyor. Bu yeni uygulamalar farklı şekilde tasarlanacak olsa da bir başka BT yığınına dönüşmemeli. Yeni ürünlerimiz, işletmelerin BT departmanları ile BT kuruluşlarına mevcut uygulama varlıklarının toplam sahip olma maliyetini önemli ölçüde düşürerek ve yeni uygulamaların karma bulut için hazır hale getirilme sürecini hızlandırarak, mümkün olanı yeniden tanımlamalarına olanak sağlıyor” diyor.
EMC Ürünler, Pazarlama ve Çözümler Başkanı Jeremy Burton da yeni portföyle ilgili yaptığı açıklamada; “İşletmeler farklı ve çeşitli iş yüklerini yönetmenin getirdiği gerçeklerle ve zorluklarla başa çıkmaya çalışırken, aynı zamanda da hem şirket içi BT ortamında hem de açık bulutta yeni uygulamalar geliştirme taleplerini de karşılamak zorunda. Her ihtiyacı giderebilecek tek bir çözüm yok. EMC’nin duyurduğu yenilikler, işletmelere mevcut ve yeni uygulama varlıklarını yönetmek ve karma buluta geçiş süreçlerini hızlandırmak için gerekli temeli sağlıyor” dedi.
Kısa Kısa
• EMC XtremIO 3.0 yeni satır içi veri hizmetlerini özellikleri arasına ekleyerek, XtremIO sistemini genişletiyor ve yeni XtremIO Xpect More (Daha Fazlasını Bekleyin) Programı ile benzersiz Toplam Sahip Olma Maliyeti sunuyor.
• Yeni EMC VMAX3 sektörün ilk açık veri hizmetleri platformu ile kurumsal ölçekli veri depolamayı yeniden tanımlıyor – 3 kat daha fazla performans ve %50 daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunuyor.
• EMC Isilon OneFS sektörün ilk kurumsal ölçekli ölçeği genişletilebilir Data Lake çözümünü ve 2 kat daha fazla performansa sahip yeni platformlarını sunuyor.
• Bugün itibariyle satışa sunulan EMC ViPR 2.0 ve EMC ViPR SRM 3.5 yazılım-tanımlı veri depolama çözümü, işletmelerin ticari donanımların üzerinde modern bir veri depolama altyapısı kurmalarına olanak sağlıyor.
• Sektörde çığır açan hiperölçekli bulut depolama altyapısı EMC Elastik Bulut Veri Depolama Cihazı (ECS-Elastic Cloud Storage) da bugün itibariyle satışa sunuluyor. EMC’nin ilk ECS cihazı toplam 3 Petabayt kapasiteli tek bir sistem olarak Vatikan Kütüphanesi’ne gönderildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları