EMC Yazılım Tanımlı Veri Depolama'yı duyurdu
Dünyanın lider teknoloji şirketlerinden EMC, EMC World 2014’te genel (public) ve özel (private) bulutun sunduğu faydaları harmanlayan, her sektörden ve her boyutta hizmet sağlayıcılara ve işletmelere karma bulutun verimliliğini, çevikliğini, güvenliğini ve kontrol özelliklerini sunan, yeni Yazılım-Tanımlı Veri Depolama ürün ve teknolojilerini tanıttı.
EMC Bilgi Altyapıları CEO’su David Goulden konuyla ilgili açıklamasında; “Sektör bugüne kadar görülmemiş bir dönüşüm içinde. Bu dönüşümü milyarlarca cihaz, milyarlarca kullanıcı ve milyonlarca uygulama yönlendiriyor. Bu köklü değişimden etkilenmeyen tek bir sektör ya da işletme yok. Bugün işletmeler için öncelik mobil teknolojiler, sosyal ağlar, bulut bilişim ve Büyük Veri’nin gücünden yararlanarak rekabet avantajlarını artırırken, alışılagelmiş iş yüklerini destekleyen mevcut yatırımlarından maksimum getiri sağlamak. Karma bulut modeli işletmelerin uygulamaları veri merkezleri içinde ve dışında kolayca ve uygun maliyetlerle çalıştırmalarına olanak sağlıyor. Günümüzün Yazılım-Tanımlı ürünleri de bunu mümkün kılıyor” dedi.
BT’nin 3. platformu bulut bilişimin, mobil teknolojilerin, sosyal ağların ve Büyük Veri’nin mega trendlerine dayanıyor ve her sektörde işletme için hem birçok fırsat sunuyor, hem de rekabet açısından bir tehdit oluşturuyor. Yeni mobil uygulamalar işletmelerin hem etkileşim içinde olabilecekleri hem de işlem yapabilecekleri benzersiz deneyimler sunuyor.
Bu uygulamalar yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya hizmet ediyor ve kendilerinden önce gelen uygulamalara göre bin kat daha fazla veri üretiyor. Bu da işletmelerin kendilerini, yazılımlarla yeniden tanımlamalarına ve bazı uygulamalarını açık bulutta çalıştırırken, veri merkezlerini tamamen sanallaştırılmış ve otomatik hale getirilmiş özel bulutlara dönüştürmelerine yol açıyor.
Bir araya geldiklerinde, karma bir bulut oluşturuyorlar ve burada hemen hemen tüm uygulamalar BT’yi daha verimli, çevik ve uygun maliyetli hale getirmek için çalışıyor.
Geçtiğimiz hafta Economist dergisinin İstihbarat Birimi’nin yayınladığı raporda, üst düzey yöneticilerin %63’ünün hem kurum içi hem de kurum dışı BT kaynakları sunmak için kurumsal BT’ye bağımlılık oranlarını artırmayı planladıkları ortaya koyuldu. Bu da karma bulut modeline yönelik önemli düzeyde bir eğilim olduğuna işaret ediyor.
İşletmelerin BT sektörünün tartışmasız en büyük dönüşüm süreci içinde yollarını bulmalarına yardımcı olmak için EMC, yeni Yazılım-Tanımlı Veri Depolama ürünlerini pazara sunuyor. Bu ürünler işletmelerin geleneksel işletme sınıfı uygulamalarını yönetmelerine; gelecek nesil uygulamaları yeni verimlilik ve hız düzeyleri ile daha hızlı sistemlerine kurmalarına ve yeni veri kaynaklarını yeni gelir kaynaklarına dönüştürmelerine yardımcı olacak.
Yeni Ürün Özellikleri:
• Yeni EMC® Elastik Buluta Veri Depolama Cihazı (ECS) -eski adıyla “Nil Projesi”- buluta depolamanın her sektörden ve her boyutta hizmet sağlayıcıları ve işletmeler için ekonomik faydalarını yeniden tanımlayan, çığır açacak bir hiper ölçekli buluta depolama çözümü. ECS Cihazı açık bulutun sunduğu kullanım kolaylığını, çevikliği ve maliyet avantajlarını, özel bulutun sunduğu kontrol ve güvenlik özellikleri ile birlikte sunuyor. ECS Cihazı Amazon ve Google’un açık bulutlarına oranla %28’a kadar daha düşük satın alma maliyeti sunuyor.
• EMC ViPR™ Yazılım –Tanımlı Veri Depolama Platformu’nun yeni sürümü olan EMC ViPR 2.0, hem mevcut hem de yeni veri depolama altyapılarının yönetimini basitleştiren yeni özellikler sunuyor ve gelecek nesil uygulamaları ve Büyük Veri analitiğini desteklemek için yeni veri hizmetleri sağlıyor. ViPR 2.0 işletmelerin kendi veri depolama altyapılarını kesintisiz ve tamamen otomatik olarak yönetmelerini sağlayarak BT’nin 3.Platformu’na bir köprü oluşturuyor. ViPR ayrıca, veri depolamanın daha geniş kapsamlı veri merkezi iş akışlarının bir parçası olabilmesi için VMWare, OpenStack ve Microsoft’un yüksek düzeyli yönetim ve düzenleme araçlarını kullanıyor. ViPR 2.0 yeni blok veri Hizmetleri ve coğrafi kopyalama ve dağıtım hizmetini de sunduğu özellikler arasına ekledi. ViPR 2.0 ayrıca OpenStack aracılığıyla ticari sürücüler ve 3.parti şirketlerin veri depolama dizilimleri için de destek sağlıyor.
• Yeni EMC Data Domain® DD2200 özellikle orta ölçekli işletmeler için tasarlanmış, fiyatlandırılmış ve optimize edilmiş, büyük ölçekli işletme sınıfı faydalar sunan bir koruma depolama sistemi sunuyor. EMC, DD2200’ü EMC’nin dünyadaki kanal ortakları ağı aracılığıyla sunarak orta ölçekli müşterileri için başarılı kurulumları garanti ediyor. Müşteriler ayrıca DD220’ü yeni VSPEX® çözümleri aracılığıyla da kurabiliyor.
• EMC karma veri depolama çözümlerinden oluşan sektörün öncüsü VNX® ailesine VNX Serisi’nin özellikleri üzerine tasarlanan, önceki VNX çözümlerine göre 3 kat daha verimli olan yeni giriş seviyesi VNXe3200 veri depolama dizilimi de dahil yeni ürün ve özellikler ekledi. EMC ayrıca VNX’in işlevlerini ve kullanıcı deneyimini kullanan ve aynı zamanda yazılım-tanımlı bir veri merkezinde bulut benzeri çeviklikle uygulamalar kurma özgürlüğü sunan Yazılım Tanımlı VNX “Özgürlük Projesi”ni de tanıttı ve VNX Serisi’ne Kullanılmayan Verileri Şifreleme çözümü olan EMC D@RE (Data-At-Rest-Encryption)’yi de ekledi. Bu çözüm diske yazılı verileri şifrelemeyi ve verilere izinsiz sürücü kaldırma yoluyla erişim olasılığını ortadan kaldırmayı mümkün kılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!