hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekranlı HomePod söylentileri arttı

    Ekranlı HomePod söylentileri arttı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple’a yakın isimsiz kaynaklar teknoloji devinin dokunmatik ekranlı HomePod üzerinde çalıştığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynaklara göre bu ekran oldukça işlevsel olacak. Kullanıcılar ses kaynaklarını değiştirecek (Podcast, şarkı çalmak gibi), gelen aramaları yanıtlayacak, akıllı evin kontrollerini HomePod üzerinden yapabilecek. Ek kontroller yeni modeli marjinal olarak daha kullanışlı hale getirecektir.

    Bilindiği üzere Apple haziran ayında Apple Intelligence ve yapay zeka özelliklerini duyurdu. Apple Intelligence, A17, M1 ve daha üstü işlemcilerle çalışıyor. Cupertino merkezli şirket ileride yapay zeka özelliklerini tüm ekosistemine yedirmek istiyor. Yeni rapora göre dokunmatik ekranlı HomePod yapay zeka özelliklerini de destekleyebilir. Aslında kaynak yapay zeka desteğini ucu açık şekilde bırakmış, ama Apple’ın yeni nesil akıllı hoparlörü için bir takım planları olduğunu da söylemeden geçmiyor.

    Analist Ming-Chi Kuo da yeni HomePod’un yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını iddia etmişti. Bu açıdan baktığımız da yeni rapor ve Kuo’nun dedikleri birbirini destekler durumda. Yeni akıllı hoparlör Kuo dışında Mark Gurman, Apple koleksiyoncusu Kosutami gibi sicili sağlam kaynaklar tarafından da ele alınmıştı. Bu kaynakları işin içine kattığımızda da Apple’ın ekranlı yeni model çıkarması muhtemel görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknoloji devinin cihazı ne zaman piyasaya süreceği ise belirsiz. Çünkü bazı rivayetlerde çıkış tarihi 2024 sonu olarak geçerken, bazılarında ise 2025’te satışa sunulacağından bahsediliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow