Dünyanın ilk trafik lambası unutulmadı

Google dünyanın ilk trafik lambasını Doodle yaptı. İlk trafik lambası Londra’da Parlamento Alanı’nda, Bridge Caddesi ile New Palace Yard Caddesi’nin birleştiği köşede 10 Aralık 1868 tarihinde hizmete girmişti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Saxby and Farmer Şirketi tarafından sponsorlu olarak yapılan bu ilk trafik lambasında; kırmızı ve yeşil renkli iki fener dönmeli olarak yanıyordu.
Kırmızı; “dur”, yeşil; ise “dikkat” anlamına geliyordu. İlk elektrikli trafik lambası bundan tam 101 yıl önce 5 Ağustos 1914’te Amerika Birleşik Devletleri’nde, Cleveland Ohio’da kullanılmaya başlandı.
Google da trafik lambalarının 101. yılını Doodle olarak ziyaretçilerine hatırlatıyor. Google’a konu olan ilk elektrikli trafik lambası ise 5 Ağustos günü 1914 yılında ABD’de Cleveland şehrinde kullanıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
American Traffic Signal Co. adlı Şirket tarafından lamba, boyu 5 metreydi. Euclid Bulvarı ile 105. Cadde’nin birleştiği köşeye dikildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?
Samsung Galaxy S25 ile Yapay Zeka Destekli Mobil Devrim: Akıllı Yaşamın Kapılarını Aralayın!