Dünyanın ilk grafen kompozit bataryası Apollo
Apollo aslında basit bir Kickstarter projesi. Bu projeyi özel kılan şey ise kullandığı teknoloji. Apollo dünyanın ilk grafen kompozit bataryası. Bu sayede hızlı bir şekilde şarj olabiliyor. Aynı şekilde hızlı bir şekilde şarj olduğu gibi, telefonları da hızlı bir şekilde şarj edebiliyor.
Günümüzde akıllı telefonların teknik özellikleri ve tasarımları kadar, batarya performansları da kullanıcılar için önemli bir kriter. Zira genel olarak bilinçli kullanıcılar, bir telefonu satın alacakları zaman, kaç dakikada şarj olduğundan tutunda pil süresine kadar pek çok detayı, ayrıntılı bir şekilde inceliyorlar. Dolayısıyla bir telefonun ne kadar sürede şarj olduğu bizler için son derece önemli. Eğer sizde telefonunuzu gün içerisinde mutlaka tekrardan şarj etme ihtiyacı duyuyorsanız o zaman Apollo isimli Kickstarter projesi sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.
Örneğin bir iPhone X ya da Galaxy S8’i Apollo ile şarj etmek yaklaşık olarak 1.5 saat sürüyor. Apollo’yu tamamen şarj etmek ise sadece 20 dakika sürüyor. Eğer bu proje sizin de ilginizi çektiyse 59 dolar karşılığında bu ürünü satın alabilirsiniz. Tabi ürünün size ulaşması için baharı beklemeniz gerekecek. Bu arada Apollo’nun nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.
Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde bazı akıllı telefonlar da grafen kompozit tekniğini kullanmaya başlayacaklar. O zaman telefonları şarj etmek, şimdiye oranla çok daha kısa sürecektir. Bakalım bu tekniği kullanan ilk üretici kim olacak?
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları