Dünyanın ilk akıllı görüş sensörlerini duyurdu
Sony bugün iki adet akıllı görüş sensörü duyurdu. Bu sensörler firma tarafından IMX500 1 / 2.3 tipi (7.857 mm diyagonal) ve IMX501 1 / 2,3 tipi (7,857 mm diyagonal) olarak isimlendiriliyor. 12.3 Megapiksel çözünürlüğündeki sensörler 4K yani 4056 × 2288 çözünürlüğü ve 60 FPS kare hızını destekliyor.
1080 çözünürlükte 240 FPS ve sinematik 30 FPS kare hızını destekleyen yeni sensörler AI yani yapay desteği sayesinde video işleme konusunda farkını ortaya koyuyor. Bu iki sensör dünyada ilk AI işleme işlevselliği ile donatılmış ilk görüntü sensörleri olma özelliğini taşıyor.
Sony’nin iddia ettiği gibi, görüntü sensöründeki AI işleme işlevselliği, bulut hizmetlerini kullanırken veri iletim gecikmesini azaltıyor. Ayrıca bu sensörler gizlilik endişelerini gideren ve güç tüketimini azaltan, yalnızca gerekli verilerin yüksek hızlı kenar AI işlemesini ve çıkarılmasını sağlıyor.
Bu ürünler AI donanımlı kameralar geliştirme fırsatlarını genişleterek perakende ve endüstriyel ekipman endüstrilerinde de kullanılacak. Yeni sensör ayrıca bir piksel yongası ve mantık yongasından oluşan bir yığın yapılandırmasına sahip.
Piksel çipi tarafından alınan sinyal, sensör üzerindeki AI aracılığıyla işleniyor. Böylece yüksek performanslı işlemcilere veya harici belleğe olan gereksinimi ortadan kaldırarak kenar AI sistemlerinin geliştirilmesini sağlıyor.
Sensör, görüntü bilgileri yerine meta veriler (görüntü verilerine ait bilgiler) üretiyor. Bu sayede veri hacmini azalılıyor ve gizlilik sorunları ortadan kaldırılıyor. Ayrıca, AI yeteneği, yüksek hızlı AI işleme ile gerçek zamanlı nesne izleme gibi çok yönlü uygulamalar için çeşitli işlevler de sunuyor.
2020’nin sonlarına doğru kullanıma sunulması beklenen Sony IMX500 ve IMX501’in sektörde yeni bir devri başlatacağını söyleyebiliriz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları