hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stokçulara karşı WhatsApp hattı kurdular

    Stokçulara karşı WhatsApp hattı kurdular
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Çin Halk Cumhuriyeti’nde başlayan ve bütün dünyayı etkisine alan Corona virüs stokçulara karşı WhatsApp hattı kurulmasını gündeme getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun bir süredir sosyal medyada konuşulan konu sonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı devreye soktu. 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattı üzerinden kullanıcılar stokçuları şikayet edebilecek. Muhtemelen onlara karşı büyük bir ceza verilecek diyebiliriz.

    Bakanlık, yaptığı açıklamada vatandaşların bu konudaki şikâyetlerini ‘VİMER-189’ ihbar hattına iletebileceklerini duyurdu ve, “Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan fırsatçılarla ilgili süreç, yasal işlem başlatılmak üzere yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verdi.

    Bakan Koca, “İki vaka belli sınırlar içinde. Tedirgin olmamalıyız, sağduyulu olmalıyız. Yeni vaka çemberin içinde yer almaktadır. Olası temasların tespiti mümkün değildir” diyerek ‘Alo 184’ü Corona Danışma Hattı’na dönüştürdüklerini ekledi. Hatırlayacağınız üzere Trendyol üzerinden yayınlanan bir makarna 15 TL fiyatla satışa sunulmuştu. Bu durum Bakanlığı hızlı bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salgın ve felaket durumlarında her zaman için fırsatçılar ortaya çıkacaktır. Hem depremlerde hem de hastalıklarda bu tür insanlara rastlamak mümkün. Burada önemli olan onlara karşı etkili bir önlem alınabilmesi. Siz de herhangi bir yerde stokçulara rastlarsanız durumu WhatsApp hattı üzerinden ihbar edebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow