Samsung Galaxy A6+ inceleme!
Samsung’un akıllı telefon pazarındaki dikkat çekici atakları hız kesmeden devam ediyor. Firmanın ünlü ailelerinden Galaxy A serisi, 2018 yılına yenilenmiş olarak adım atıyor ve bu ailenin en dikkat çekici üyesi olan Samsung Galaxy A6+, inceleme konuğumuz oluyor.
Samsung’un özellikle Galaxy S6 ailesiyle birlikte tasarım anlamında yeni bir boyuta geçiş yaptığını söyleyebiliriz. Yanlardan ovalleştirilmiş tasarım çizgisi, kullanılan cam ve metal gibi premium malzemeler, bir Samsung akıllı telefona olan bakış açısını belki de tamamen değiştirmişti. Zira öncesinde plastik malzeme kullanımı fazlaydı ve pek çok kullanıcı için bu eksi bir özellikti.
Firma, gelişmiş tasarım çizgisini yeni Samsung Galaxy A6+ akıllı telefonunda da devam ettiriyor. 6 inch’lik devasa ekranına rağmen tek elde rahat bir kullanım sunan ürün, ovalleştirilmiş köşeleri, inceltilmiş yapısı ve neredeyse çerçevesiz kimliğiyle deyim yerindeyse dünyaları tek avucunuza sığdırabilen bir akıllı telefon.
Telefonun ön tarafına baktığımızda, herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor. %75.3’lük ekran çerçeve oranını 6 inch ekranlı bir telefon için iyi olarak nitelendirebiliriz. Ön üst tarafa geldiğimizde ise, flash ışığıyla birlikte 24MP değerdeki selfie kamerasını görüyoruz, ki bu telefonun en güçlü taraflarından birini de bu kamera oluşturuyor.
Galaxy A6+’ın arka tarafı pürüzsüz bir metal tasarımla geliyor. Bu, yumuşak bir tutuş hissi uyandırırken bazen avuçta terlemelere, dolayısıyla kaymalara da sebebiyet verebiliyor. Ürünün arka tarafında neredeyse çıkıntısız olarak konumlandırılan dual kamera sistemi ve parmak izi okuyucu sensörü görüyoruz. Detaylardan birazdan söz edeceğiz.
Kısaca toparlamak gerekirse 7.9mm kalınlık ve 191 gram ağırlığındaki ürün, şık ve kullanışlı bir tasarıma sahip.
İster yüzünüzü tanıtın, isterseniz parmak izi okuyucu sensörü kullanın
İlk etapta amiral gemisi modeller için hazırlanan parmak izi okuyucu sensör ve yüz tanıma sistemi, artık orta seviye ürünlerde de karşımıza çıkıyor. Samsung da Galaxy A6+’ında bu iki özelliği bize sunarak kullanım önceliğini yine bize bırakıyor. Parmak izi okuyucu sensörün oldukça hızlı çalıştığını söylememiz gerekiyor. Yüz tanıma sistemi de genel olarak iyi çalışıyor. Yine de ışık koşulları ve yüzünüzdeki ekstra detaylar (Güneş gözlüğü, uzun sakal gibi) sebebiyle ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. An itibarıyla parmak izi okuyucu sensörün daha güvenli ve daha kullanışlı olduğunu belirtmekte fayda var.
6 inch Super Amoled ekran ile tonlarca detay avuçlarınızın içinde
Samsung’un Super Amoled ekran teknolojisini bu üründe de görüyoruz. 6 inch değerdeki ekran, 1080 x 2220 çözünürlük sunuyor. Gerek iç mekan, gerekse de dış mekan kullanımlarında keskin görüntüler sunabildiğini, yeterli aydınlatma seviyesinin bulunduğunu belirtelim. Tabii güneş etkisinin üst seviyede olduğu öğlen saatlerinde ekranda ister istemez performans düşüşleri yaşanabiliyor.
18.5:9 oranında, Infinity yani sonsuz ekran olarak nitelendirilen ekran, bir şeyler izlemeniz, okumanız ve oynamanız için gayet yeterli. Üstelik, isterseniz aynı ekranı bölerek aynı anda birden fazla işle ilgilenebilirsiniz de.
Android 8.0 Oreo ile geliyor. Bixby ile gelişmiş bir kullanım deneyimi sunuyor
Telefonda 1.8GHz değerde 64bit Octa Core işlemci, 4GB RAM ve 64GB dahili depolama özellikleri mevcut. Ayrıca microSD kart girişi de bulunuyor. eekbench 4 testimizde tek çekirdekte 744 puan alan telefon, çift çekirdekte de 3909 puanı gördü. Ardından Real Racing 3 ve Super Mario Run gibi oyunları rahatlıkla oynayabildik.
Telefonda Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve Samsung’un güncel arayüzü bulunuyor. Dolayısıyla oldukça kolay ve performanslı bu deneyim söz konusu. Tabii kullanım için sadece bir şeyler yazmak ve bir yerlere dokunmak zorunda değilsiniz. İsterseniz telefonunuzla pek çok konuda konuşabilirsiniz de. Evet, Samsung’un gelişmiş sanal asistanı Bixby’den söz ediyoruz.
Bixby’ye seslenerek hava durumunu öğrenebilir, adres öğrenebilir, çekeceğiniz fotoğraflarınız için yardımlar alabilir ve daha fazlasına erişebilirsiniz. Tabii isterseniz sorularınızı yazabilirsiniz de. Bu asistan, bir süre sonra rutinlerinizi öğreniyor ve size öneriler bile sunabiliyor. Şu an sesli olarak Türkçe dil desteği barındırmadığını söylemeliyiz.
Gelelim kamera yeteneklerine
Telefonun arka tarafında 16+5MP’den oluşan dual kamera sistemi yer alıyor. Otomatik odaklama özelliğinin bulunduğu bu sistem, sırasıyla F1.7 ve F1.9’luk açıklık oranlarına sahip. Bunun anlamı, telefonun düşük ışık koşullarında daha fazla ışığı kamerada toplayabilmesi ve daha net fotoğraflar ortaya çıkarabilmesi. Yine de, fotoğraf ve video tarafında en iyi performansı yüksek ışık koşullarında gösterdiğini söylemeliyiz.
Galaxy A6+’ın arka kamera sistemi için Bixby Vision, Canlı Odak ve Etiketler olmak üzere 3 ana başlık bulunuyor. Bixby Vision seçeneğini işaretlediğimizde; istersek yabancı bir metni tercüme edebilir, istersek QR kod okutabilir, istersek bulunduğumuz konumu öğrenebilir, istersek de bir obje hakkında internetten anında araştırmalar yapabiliriz.
Canlı odak seçeneği ise, arka plandaki detayları flu hale getiren ve sizi ön plana alarak daha net fotoğraflar çekmeniz için güzel bir yöntem.
Etiketler ise, çektiğiniz fotoğrafları daha şahsi ve eğlenceli hale getirmeniz için içinde güzel detaylar barındırıyor.
Ve ön tarafa geldiğimizde, flash ışığıyla birlikte 24MP değerdeki kamerayı görüyoruz. Son yıllarda selfie kameralara yönelik ekstra çalışmaların yapıldığını hepimiz biliyoruz. Eh, öyle ya, çekilen fotoğrafların büyük kısmını selfie’ler oluşturuyor artık. Galaxy A6+’ın selfie kamerasının da oldukça başarılı olduğunu, özellikle flash ışığıyla fark yarattığını söylemeliyiz. Zira bu ışığın 3 farklı aydınlık seviyesi bulunuyor ve böylece ortamdaki ışık detaylarına göre seçimler yaparak daha gerçekçi renk tonlarında öz çekim fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.
Ayrıca, ön kamera için de Bixby Vision, Selfie Odağı ve Etiketler seçeneklerinin olduğunu, çeşitli makyaj efektleri ve filtrelerle daha güzel selfie’ler çekebildiğinizi ekleyelim.
Pilde hızlı şarj özelliği de olsa süper olacaktı
Cihazda çıkarılamaz 3500mAh pil yer alıyor. Bu pil, tek şarj ile size bir günlük kullanımı rahatlıkla sunuyor. Samsung’un verilerine göre tek şarj ile Wi-Fi’da 15 saate kadar internette gezinebilir ya da toplamda 21 saatlik konuşma yapabilirsiniz. Bu arada, ne yazık ki üründe hızlı şarj özelliği bulunmuyor.
Son sözlere gelirken
Samsung Galaxy A6+, Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve akıcı arayüzü sayesinde güncel bir Android deneyimi sunuyor. 6 inch değerdeki Super Amoled ekranı ve metal tasarımı sayesinde pek çok rakibinin önüne geçtiğini söyleyebiliriz. Tabii arka taraftaki dual kamera sistemi ve özellikle de 3 kademeli flash’a sahip 24MP ön kamerasını unutmamalıyız. Hızlı şarj özelliği de olsa tadından yenmezmiş.
Galaxy A6 Plus’ın 64GB’lık versiyonu ülkemizde 2650 TL civarı fiyatlara satın alınabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Microsoft fişini çekti: O uygulama Apple'dan kaldırılıyor!
Uçaktan hem hızlı, hem de ucuz! Saatte bin km hızla...
Sosyal medyada gündem oldu! Fizik kurallarına karşı çıkıyor
Elektrikli arabalarda devrim olacak! Çin'den yeni hamle... Menzili şaşırtacak
Selçuk Bayraktar'dan 'AKINCI B' paylaşımı: Başarıyla tamamladı