hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Distribütör Garantili Nedir? Distribütör Garantili Cihazlar Güvenilir Midir?

    Distribütör Garantili Nedir Distribütör Garantili Cihazlar Güvenilir Midir
    expand

    Elektrikli cihaz alışverişi yaparken hepimiz bir garanti kapsamına sahip olup olmadığına dikkat ederiz. Bu garantiyi ithalatçı firma sağlayabileceği gibi kimi zaman da distribütör garantili şeklinde karşımıza çıkabilir. Son dönemlerde de Resmi Distribütör garantili cihazların popülerliğinin artması ile birlikte özellikle de bilgisayar, telefon ve tablet gibi elektronik cihaz alışverişi sırasında vatandaşlar distribütör garantisinin ne anlama geldiğini merak ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Distribütör Garantili Nedir?

    Distribütör garantili ifadesini son zamanlarda çok sık duymaya başladık. Distribütör garantisi, satın alınan ürün kendi firmasının resmi olarak garanti vermesi anlamına gelir. Yani, distribütör garantili (Türkiye garantili) satışı yapılan ürünlerde garantisi tam olarak ürünün sahibi olan marka tarafından karşılanır.

    Pek çok elektronik firmasının, Türkiye'de doğrudan satış yapmak için yerel bayilikleri bulunur. Bu bayilikler ise, firmanın kendi şubesidir. Türkiye'de ya da diğer ülkedeki markanın resmi kanallarını içerirler. Bu nedenle de buradan alınan ürünlerde herhangi bir sorun meydana geldiği zaman kişiler direk firmanın kendisi ile iletişime geçer.

    Distribütör garantili cihaz firmanın resmi olarak Türkiye'de satmış olduğu ve garanti verdiği ürünleri içerir. Yani distribütör garantisi, üretici firmanın verdiği bir garantidir. Diğer bir garanti çeşidi olan ithalatçı garantili cihazlarda ise, satın aldığınız üründe üretici firmanın herhangi bir rolü bulunmaz. Sadece ürünü satın almış olduğunuz firma tarafından size ürünle alakalı bir garanti şekli sunulur.

    Distribütör garantili cihazlarda ise üretici firma, kendi adına açtığı ya da anlaştığı servislerle garanti kapsamı içinde ücretsiz olarak cihazlarda yaşanan sorunları giderir. Bu nedenle insanların güvenle alışveriş yapmalarına imkan sunulur. Ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşanması halinde distribütör garantisi olan cihazlarda üretici firma yetkili olur.

    Distribütör Garantili Cihazlar Güvenilir Midir?

    Distribütör garantisi, Türkiye'de ürünün üreticisi olan firma tarafından sunulur. Diğer yandan ürünü aldığınız yerden bağımsız bir şekilde garanti hizmeti vererek çok daha kapsamlı bir hizmet kapasitesine sahiptir. Bu nedenle de distribütör garantili ürünler oldukça güvenilirdir. Özellikle de internet üzerinden elektronik cihaz almayı düşünüyorsanız distribütör garantili cihazlar almaktan çekinmeniz gerekmez. Çünkü cihazla ilgili herhangi bir sorun yaşamanız halinde sorunları çok daha kolay bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow