hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Discord ne zaman açılacak? Discord erişim engeli ile ilgili son durum!

    Discord ne zaman açılacak Discord erişim engeli ile ilgili son durum
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik taciz, şantaj gibi olaylarla gündeme gelen mesajlaşma ve dijital dağıtım platformu Discord'un kapatılması nedeniyle, uygulamaya bir süredir erişim sağlanamıyor. Discord kullanıcıları Discord ne zaman açılacak? sorusuna cevap arıyor. İşte Discord erişim engeli ile ilgili son durum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Discord'a ilişkin Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince verilen erişim engeli kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulamaya konuldu. Küçük yaştaki genç kızların kurulan sohbet odalarında taciz ve şantaja uğradığı iddiaları ile gündeme gelen Disscord ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

    DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

    Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği platformun kötü niyetli sapkın kişi ve kişilerce suistimal edilmesinden dolayı ülkemizde engellendiğini kamuoyunun bilgisine sundu. 9 Ekim 2024 tarihinde erişim engeli kararı getirilen Discord'un ne zaman açılacağı henüz belli olmadı.

    DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

    Discord uygulaması üzerinden suç teşkil eden pek çok olayın gündeme gelmesiyle birlikte kurgu ve gerçek olanların ortaya çıkarılması adına detaylı bir inceleme başlatılmıştı. Telegram ve Discord platformlarında aktif olan "C31K" isimli grubu yöneten ve "Hz. Ebu Cehil" takma adıyla bilinen kişinin, E.K. adlı bir çocuk olduğunu tespit etti. Kimliği belirlenen 2 çocuk muhafaza altına alındı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow