Dayanıklı, hafif ve performanslı
Zenbook S 14, ilk bakışta farklı tasarım detayları ve ince yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ceraluminum seramik kapağa sahip olan cihaz, bulunduğu ortamda farkını ortaya çıkarıyor.
Zenbook S 14, yaklaşık 1,2cm kalınlıkta ve 1.2 kilo ağırlıkta. Yani bir yerden bir yere yanınızda taşımak için gayet ince ve hafif. Özellikle hareketli yaşam tarzı olanlar için yanında bulundurması ve kullanımı kolay bir ürün bu. Tabii bu cihazın da Amerikan ordu standartlarında dayanıklılık testlerinden geçirildiğini hatırlatalım.
CoPilot tuşu
Ürünün klavye tuşları genellikle büyük ve Türkçe karakterler sunuluyor. Alttan kademeli olarak tuşları aydınlatabilir ya da ışığı tamamen kapatabilirsiniz. Tuşlar, yumuşak kullanımı mümkün kılıyor ve oldukça sessiz çalışıyorlar.
Klavyede dikkat çekici bir detay olarak, alt kısımda CoPilot tuşunu görüyoruz. Böylelikle tek dokunuşla yapay zekâ servisine erişebiliyor ve merak ettiklerimizi sorabiliyoruz. Eh, yapay zekâ konusu son yıllarda çok popüler ve ASUS’un bu bilgisayarının da yapay zekâ odaklı çözümler için gayet ideal olduğunu söyleyebiliriz.
Biraz alta indiğimizde ise, touchpad, yani dokunmatik alanın biraz daha büyültüğünü görüyoruz. Tabii ek işlevleri de önemli. Örneğin, sağ yan taraftan yukarı aşağı yaparak ses seviyesini ayarlayabilir, sol yan taraftan yukarı aşağı yaparak da ekran parlaklık düzeyini ayarlayabilirsiniz.
3K çözünürlük ekran
OLED teknolojisinin kullanıldığı ekran, aynı zamanda bir dokunmatik ekran. Zaten OLED denildiğinde, canlı renkler ve derin siyahlar akıllara geliyor. Bunlara bir de 120Hz tazeleme değerini eklediğimizde, yüksek çözünürlüklü video içerikleri daha akıcı ve net detaylarla deneyimleyebiliyorsunuz.
Tabii gerek iş, gerekse de eğitim dünyasında, bazen uzun çalışmalar gerçekleştirmek gerekebiliyor. Bu süreçlerde de gözlerin yorulmaması önemli. İşte burada da TÜV sertifikalı göz konforu modu devreye giriyor.
Yapay zekâ işlemci: Intel AI Boost NPU
ASUS Zenbook S 14, gücünü Intel Core Ultra 7 işlemcisinden alıyor. Buna 32GB RAM ve 1TB SSD depolama eşlik ediyor. Güncel Windows 11 işletim sistemine sahip olan cihaz, aynı zamanda Intel AI Boost NPU sayesinde yapay zekâ çözümleri tarafında da avantajlı.
Evet, Microsoft CoPilot’u kullanarak aradığınız pek çok sonuca kısa sürede erişebilir, görseller hazırlayabilirsiniz. Hem de oldukça kısa sürelerde.
Ürünü ofisteki işlerimizi halletmek için de kullandık. Haber yazma, makaleler hazırlama, e-mail’leri cevaplama, fotoğraf düzenleme, video düzenleme ve sayfa tasarımı gibi işlemlerden söz ediyoruz. Bu bağlamda Adobe Photoshop, Premier ve InDesing gibi programları sorunsuz performanslarla kullanabildik. Uzun süreli deneyimlerimizde de gürültülü çalışma ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı faktörlerle karşılaşmadık.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'