Darbantta nesnelerin internetiyle pil ömrü 10 yıla kadar uzuyor
Vodafone tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde Türkiye’nin ilk Darbantta Nesnelerin İnterneti demosu yapıldı.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen zirvede, Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisine dayalı “Yarına Hazır Park Çözümleri” tanıtıldı.
Buna göre, gidilecek lokasyondaki park yeri uzak bir noktadan rezerve edildikten sonra kullanılabiliyor. Akıllı Park Sistemi, park yerini rezerve eden aracı tanıyor ve sadece o aracın girmesine izin veriyor.
Mallik Rao: Darbantta Nesnelerin İnterneti kurumların hayatını kolaylaştıracak
Darbantta Nesnelerin İnterneti sayesinde nesnelere özel şebekeler kurulabiliyor ve 200 KHz gibi çok dar bantlarda geniş alanlara hizmet verilebiliyor. Türkiye’de ilk kez sergilenen Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisini değerlendiren Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, tüm dünyada yeni nesil genişbant teknolojilerinin gelişimine öncülük ediyoruz. Bu kapsamda, özellikle sanayide büyük ilgi gören Darbantta Nesnelerin İnterneti’nin geliştirilmesinde de önemli rol oynuyoruz. Grubumuz daha önce İspanya’da bu teknolojinin bir örneğini su sayaçları üzerinde sergiledi. Şimdi de Vodafone Türkiye olarak Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye’nin ilk Darbantta Nesnelerin İnterneti demosuna imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknoloji, ticari olarak kullanıma sunulduğunda, kurumsal müşterilerimiz için elle tutulur önemli faydalar sağlayacak. Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle çok daha fazla cihazı Nesnelerin İnterneti’ne bağlamak mümkün olacak. Vodafone olarak, ülkemizin dijital geleceğine liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda yeni nesil iletişim teknolojilerindeki global deneyimimizi Türkiye pazarına sunmaya devam edeceğiz.”
F1'de Honda nesnelerin internetini kullanmaya başladı
Pil ömrünü 10 yıla kadar uzatıyor
Darbantta Nesnelerin İnterneti, uzun erimli mobil bağlantıya ve düşük enerji tüketimine ihtiyaç duyan nesneler için uzun pil ömrü ve geniş kapsama alanı sunan, düşük maliyetli bir LPWA (Low Power Wide Area – Düşük Enerjili Geniş Alan) teknolojisi olarak tanımlanıyor. Pil ömrünü 10 yıla kadar uzatan ve güçlü iç mekân penetrasyonuyla dikkat çeken bu teknoloji, uzun pil ömrü gerektiren ve ulaşılması güç alanlarda bulunan nesneleri mobil erişimle internete bağlayarak, Nesnelerin İnterneti ile birlikte hayatımıza girecek geniş kullanım alanlarına bir yenisini ekliyor. Mevcut mobil şebekeler üzerinde de kullanılabilen bu teknoloji, özellikle sanayide büyük ilgi görüyor ve sayaçlar, sensör izleme, demirbaş takibi gibi çok çeşitli alanlarda kurumsal uygulama ihtiyacına yanıt olarak görülüyor. Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle birbirine bağlı cihazların 2016 sonu ya da 2017 başı gibi ticari kullanıma sunulması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!