Dakikada 100 sipariş alıyor
Yemeksepeti kurulduktan üç yıl sonra ilk kez günde 1000 sipariş almıştı. Bugün, bu rakam 140.000 civarına yükselmiş durumda; yani geçen her bir dakikada Yemeksepeti’ne yaklaşık 100 sipariş geliyor.
Bu ortalama Yemeksepeti’nin en yoğun olduğu 19.00-21.00 saatleri arasında ise dakikada 300’ün üzerine çıkıyor. İlk günden beri hiç frene basmadan düzenli bir gelişme eğrisi gösteren Yemeksepeti’nin 15’inci yılında, büyüme rakamları halen yüzde 70’e yakın seviyeleri görüyor. 2016’nın ilk yarısında firma önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 büyüdü.
Eve yemek siparişlerinin yüzde 85’ten fazlası halen telefonla veriliyor
Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez Yemeksepeti’nin bugün gelmiş olduğu hacme rağmen, pazardaki potansiyelin çok daha büyük olduğunun altını çiziyor: “Bugün Türkiye’de eve yemek siparişinin yüzde 85’ten fazlası halen telefonla veriliyor. Yemeksepeti online tarafta en yüksek paya sahip olsa da, eve sipariş alanında halen büyük bir pazar var. Dolayısıyla büyüme hızımızın devam edeceğini öngörüyoruz.
Restoran sayısı yüzde 25, kullanıcı sayısı yüzde 38 arttı
Yemeksepeti’nde 2016’nın Haziran ayı sonunda en az bir kez sipariş almış restoran sayısı 13.260. Bu rakam geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 artmış durumda. Restoran sayısı büyürken içerideki çeşitlilik de artıyor; satış ekibinin yoğun çabası ile mutfak ve yemek çeşitleri her gün genişliyor. Bugün Yemeksepeti’nde dondurmacıdan Thai yemeklerine kadar 60’a yakın farklı mutfağa ait lezzetleri, her bütçeye uygun restoran alternatiflerinden istediğinizi seçerek tadabiliyorsunuz.
Yemeksepeti kullanıcılarının sayısı da oldukça hızlı büyüyor. Haziran ayı itibarıyla geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 artmış durumda. Bugün 5,2 milyonu bulan kayıtlı kullanıcı sayısıyla Yemeksepeti, Danimarka, Finlandiya ya da İrlanda’nın nüfusu kadar büyük bir aile.
Restoran başına ciro artışı yüzde 36 oldu
Pazarlama Direktörü Sönmez, farklı rakamların bir arada değerlendirildiğinde, çalıştıkları restoranların ciro artışına da işaret ettiğini belirtiyor: “Yemeksepeti’nin kullanıcı sayısı ve cirosunun büyüme oranı restoran sayısındaki büyüme oranından daha yüksek. Bu da bize restoran başına düşen satış rakamlarının da arttığını gösteriyor. Yine geçen yıla göre Yemeksepeti ile çalışan bir restoranın ciro artışı ortalama yüzde 36. İş ortağımız olarak gördüğümüz restoranlara işlerini daha hızlı büyütebilmeleri için pazarlama ve operasyon anlamında destek veriyoruz”.
Mobil uygulamaları 4,5 milyon kez indirildi
Mobil taraf da Yemeksepeti’nin büyümesine büyük katkı sağlıyor. Firmanın uygulamaları şu anda toplam 4,5 milyon kez indirilmiş durumda. Altı yıldan bu yana mobil yatırımlarını durmadan sürdüren sitenin mobil siparişlerin 2015’in ilk yarısına göre büyüme oranı ise %75’e yakın. Bugün toplam siparişlerin yüzde 61’i mobilden geliyor. Barış Sönmez, “Türkiye’de toplam online alışverişin yüzde 20’si civarının mobilden yapıldığı düşünüldüğünde, teknolojiyle iç içe yaşayan kullanıcılarımıza, onları ikna edecek şekilde ulaştığımızı görüyoruz” diyor.
403 çalışanıyla ilk günkü stratejisini güncel tutuyor: Kullanıcı memnuniyeti
Yemeksepeti halen ilk günkü temel stratejisine sadık kalmayı sürdürüyor. Sönmez bunu kullanıcı memnuniyetini sağlamak olarak özetliyor: “Mobilde ve webde altyapımızın sorunsuz çalışması için sürekli çalışıyoruz. Kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmak için arayüzlerimizi durmadan geliştiriyoruz. Güvenilir ve çeşitli ödeme sistemleri sunuyoruz. Canlı yardım mekanizmamız çok verimli. Yeni ürünlerimiz, sürekli artan restoran sayımız ve kampanyalarımızla kullanıcılarımız en hızlı ve kolay şekilde yemeklerine kavuşuyorlar. Şu anda yaşı ortalama 27 olan 403 genç ve yaratıcı çalışanımızla kullanıcı memnuniyetini sağlamak için durmadan çalışıyoruz”.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları